22 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 933
Voronin: De referendumul privind integrarea europeană are nevoie doar PAS
22 aprilie 2024, 16:00 Realitatea moldovenească views 933

Voronin: De referendumul privind integrarea europeană are nevoie doar PAS

Referendumul privind integrarea europeană este necesar doar pentru PAS și pentru Maia Sandu, care vrea să se mențină la putere cu orice preț.

Aceasta a declarat liderul comuniștilor moldoveni, al treilea președinte al țării, Vladimir Voronin, în cadrul emisiunii "По фактам".

"De ce am făcut în partid o apreciere atît de dură privind boicotarea referendumului? Pentru că acest referendum este pentru Maia Sandu. Pe cine vrea regimul PAS să facă de rîs? Vor un referendum în aceeași zi cu alegerile, se înțelege, pentru a încurca buletinele de vot. Citiți rezultatele din prima săptămînă a așa-zisului recensămînt. Uitați-vă cîți oameni au mai rămas în țară. Vor amesteca pe toată lumea și își vor rezolva problemele cu orice preț", a declarat Voronin.

Referendumul, care are ca scop integrarea cursului de integrare europeană în Constituția Moldovei, este programat să aibă loc pe 20 octombrie 2024, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale. Inițiativa a primit aviz pozitiv de la Curtea Constituțională.

Noi.md amintește că, intenția de a organiza referendumul concomitent cu alegerile prezidențiale a fost criticată dur în societate, unii juriști fiind de părerea că, asta poate duce la contopirea ilegală a două interese contradictorii: interesul general – la referendum; interesul de partid – la alegerile generale.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1547
Populația:
2370 locuitori

Băhrineşti este un sat şi comună din raionul Floreşti. Băhrineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Florești și la 140 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2370 de oameni. Satul Băhrineşti a fost menționat documentar în anul 1547.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.