26 aprilie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 763
Bugetarii rămîn fără minivacanța de 9 mai
26 aprilie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 763

Bugetarii rămîn fără minivacanța de 9 mai

Ministerul Muncii și Protecției Sociale vine cu precizări legate de regimul de muncă în ziua de 10 mai, în contextul mai multor solicitări parvenite din partea angajatorilor și salariaților. Anul acesta, ziua de 10 mai nu va fi declarată zi liberă.

Această decizie, dă peste cap planurile pentru o posibilă mini-vacanță de 9 mai.

În același timp, potrivit autorităților, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare, conducătorii unităților din sectorul real al economiei sînt în drept să transfere zilele de repaus sau de lucru în alte zile, după consultarea reprezentanților salariaților.

În cazul autorităților și instituțiilor publice, decizia de a transfera zilele de repaus sau de lucru în alte zile aparține Guvernului, care nu învederează luarea unei asemenea decizii pentru luna mai curentă.

În altă ordine de idei, salariații din sectorul bugetar își pot valorifica dreptul la concediu de odihnă anual în această zi, pentru a se putea bucura de patru zile libere, în perioada 9-12 mai.

Amintim că potrivit Codului Muncii al Republicii Moldova, ziua de 9 mai este zi de sărbătoare nelucrătoare, în care toți salariații, indiferent dacă activează în sectorul bugetar sau real al economiei naționale, au dreptul la o zi liberă, cu menținerea salariului mediu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
932 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 204 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.