20 septembrie 2013, 14:57 Realitatea moldovenească views 15123
20 septembrie 2013, 14:57 Realitatea moldovenească views 15123

Putin: În UE vinul moldovenesc „va fi aruncat în șanț” (VIDEO)


Foto: rian.ru

După semnarea Acordului de Asociere cu UE, Moldova nu-și va putea vinde vinul pe piața europeană și se va confrunta cu restricții pe piața rusă. Astfel a comentat ieri în cadrul Clubului internaţional de discuţii „Valdai" preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, embargoul rusesc la vinurile moldoveneşti.

Potrivit lui Putin așa țări ca Franța și Italia nu vor admite comercializarea pe piețele lor a vinului moldovenesc. „Este imposibi, vă spun eu, sută la sută. Ei bine, încercați și exportați, vor ieși fermierii și vinificatorii vor răsturna toate lăzile, vor strica totul și le vor arunca în şanţ", - consideră el.

Președintele a subliniat că pînă acum circa 100 % din exporturile moldovenești mergeau pe piața Rusiei, Belarus, Ucrainei și Kazahstanului. „Bine, vor semna acum, să dea Dumnezeu sănătate, conducătorii moldoveni documentul de asociere cu UE, piaţa locală va fi invadată de vinuri italiene și franceze ieftine şi de calitate. Ce se va întîmpla cu cele moldovenești?.. Toată această marfă se va îndrepta spre noi. Iar noi avem suspiciuni că sub mărci moldoveneşti sau ucrainene, în Rusia va ajunge vin din terţe ţări", - a declarat Putin.

Potrivit liderului de la Kremlin, Rusia nu încearcă să limiteze dreptul suveran al Moldovei și Ucrainei de a adopta anumite decizii. "Noi doar îndemnăm toată lumea să analizeze, să calculeze, dacă argumentele noastre vor fi considerate drept inconsistente, atunci să nu se supere că vom fi nevoiţi, apărînd propriile noastre interese, să introducem anumite restricţii", a declarat preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

Sursa: regnum.ru

Cuvinte cheie:

vin , Vladimir Putin , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.