26 septembrie 2013, 12:40 Realitatea moldovenească views 7364
26 septembrie 2013, 12:40 Realitatea moldovenească views 7364

Vameșii moldoveni au găsit icoane de contrabandă în bagajul pelerinilor

Foto: tv7.md

Un lot de icoane, posibil a fi suflate cu aur, precum şi alte mărfuri în valoare totală de peste un milion de lei au fost reținute de Colaboratorii postului vamal Mirnoe-Tabaki, informează Infotag.

La pista de intrare în ţară a postului vamal Mirnoe-Tabaki, într-un autocar care transporta pasageri din Grecia în Rusia, tranzitînd teritoriul Republicii Moldova, colaboratorii vamali au depistat 53 de icoane, posibil suflate cu aur, şi un lot de îmbrăcăminte de brand în asortiment.

Bunurile nedeclarate organului vamal în valoare de peste un milion lei au fost camuflate în compartimentul marfar al mijlocului de transport, mai exact printre bagajele pasagerilor.

Potrivit conducătorului auto, un cetăţean grec în vîrstă de 40 ani, icoanele au fost procurate dintr-un oraş din Grecia şi erau destinate pentru comercializarea pe piaţa culturală din Rusia.

În prezent, lotul de mărfuri este reţinut pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi valoare acestora, iar cele 53 de icoane care pe verso aveau inscripţia într-o limbă de circulaţie internaţională, urmează să fie supuse expertizării în vederea stabilirii valorii culturale şi istorice a acestora.

Concomitent în cazul în care vor fi întruniţi indicii art. 248, al. 4 - Contrabandă, Cod Penal al RM- cetăţeanul grec riscă o pedeapsa de la 3 la 8 ani de privaţiune de libertate.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

contrabanda , frontiera , icoana

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1559 locuitori

Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.