09 octombrie 2013, 15:10 Realitatea moldovenească views 8329
09 octombrie 2013, 15:10 Realitatea moldovenească views 8329

Ziua Naţională a Vinului a găzduit peste 100 mii de vizitatori

Peste 100 mii de vizitatori, printre care şi turişti străini, au participat la Ziua Naţională a Vinului care s-a desfăşurat în perioada 5-6 octombrie în Piaţa Marii Adunări Naţionale, informează MOLDPRES.

Ziua Naţională a Vinului, ediţia 2013, a inovat prin mai multe detalii. În primul rînd, vinificatorii, prin asociaţiile lor, au preluat responsabilitatea organizării evenimentului, cu intenţia de a-l moderniza, de a ţinti tinerii consumatorii, de a atrage mai mulţi turişti, străini şi locali, şi de a promova cultura consumului de vin.

„Readucerea sărbătorii în PMAN a fost o misiune dificilă, deoarece existau temeri de a nu suscita vechile preconcepţii precum că evenimentul se desfăşoară lîngă Catedrală şi că ar produce murdărie în centrul capitalei. Pentru noi, organizatorii, a fost esenţial să introducem cît mai multe acţiuni şi elemente care ar reduce consumul exagerat de produse alcoolice şi de a asigura curăţenia în timpul evenimentului. Totuşi, chiar din prima zi am demonstrat că această ediţie este una specială, iar eforturile noastre s-au încununat cu succes”, a menţionat Eugen Pîslaru, membru al Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vin din Moldova.

Ediţia actuală a Zilei Naţionale a Vinului a reuşit să consolideze companiile private din sectorul viti-vinicol. Micii producători de vin au participat cu un stand comun, împărţind astfel costurile de participare, însă au realizat vînzări mari de vinuri premium.

„Apreciem evenimentul din acest an, care s-a europenizat. Este mai bine organizat şi a atras mult mai mulţi vizitatori – în special străini. Atît noi, cît şi celelalte companii, doar în prima zi, am vîndut de trei-patru ori mai mult vin comparativ cu anul trecut. Ne-am recuperat cu uşurinţă costul de participare de 10 mii de lei”, a menţionat managerul unei companii viti-vinicole.

O altă inovaţie a evenimentului a fost organizarea Drumului Vinului, direct din PMAN. Această activitate a fost destinată turiştilor străini şi celor locali. Aceştia au avut posibilitatea de a merge în unul din cele 21 de tururi la şase vinării turistice. Oferta turistică a fost standardizată, iar preţurile au fost extrem de atractive, ceea ce a făcut ca biletele să se epuizeze foarte repede, fiind rezervate şi majoritatea locurilor din a doua zi a evenimentului.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul Zilei Naţionale a Vinului au fost vîndute circa 80 de mii de sticle de vin.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , vin , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1466
Populaţia:
781 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul are o suprafaţă de circa 1.40 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 6.31 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia-Horoişte şi Horodişte. Satul Horodişte este situat la o distanţă de 36 km de oraşul Rezina şi la 85 km de Chișinău.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.