01 noiembrie 2013, 12:42 Realitatea moldovenească views 8613
01 noiembrie 2013, 12:42 Realitatea moldovenească views 8613

Măsuri speciale de control al bagajelor personale, la frontiera României cu RM

Foto: flux.md

Autoritatea vamală introduce, începînd din 15 noiembrie, măsuri speciale de efectuare a controlului vamal asupra bagajelor personale, la frontiera cu Serbia, Ucraina și Republica Moldova (frontiera externă a Uniunii Europene), potrivit unui comunicat al Direcției Generale a Vămilor.

"Începînd cu data de 15 noiembrie 2013, la frontierele externe ale comunității europene (Serbia, Ucraina și Republica Moldova), se vor aplica instrucțiuni speciale de efectuare a controlului vamal asupra următoarelor bunuri introduse de către călători, pe teritoriul Romîniei, în bagajele personale: produse din tutun, băuturi alcoolice, carburant, flori și plante de ornament, ulei de floarea soarelui, zahăr rafinat, făină, tărîțe, fructe și legume proaspete. Aceste instrucțiuni se vor aplica în fază pilot începînd cu data de 1 noiembrie 2013 la Biroul vamal Sighet', precizează comunicatul DGV.

Instrucțiunile au la bază utilizarea unei aplicații informatice care permite autorității vamale identificarea cazurilor în care anumiți călători introduc în mod frecvent în Romînia cantități semnificative de produse de genul celor menționate, pe care le declară a fi destinate consumului personal și pe care apoi le comercializează pe piața neagră.

În acest sens, călătorii trebuie să declare în scris bunurile conținute în bagajele personale prin completarea "Declarației de bunuri fără caracter comercial', pusă la dispoziție gratuit de birourile vamale.

Aceste instrucțiuni au fost elaborate de Direcția Generală a Vămilor și aprobate de președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală ca urmare a constatărilor făcute de autoritatea vamală cu ocazia acțiunilor de control desfășurate în luna septembrie a acestui an, cu privire la mărfurile introduse în țară de călători, care prin valorificarea lor pe piața neagră, conduc la evaziune fiscală și indirect, la afectarea producției interne de astfel de mărfuri, se arată în comunicatul DGV.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

calatorie , Romania , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.