06 noiembrie 2013, 17:00 Realitatea moldovenească views 7267
06 noiembrie 2013, 17:00 Realitatea moldovenească views 7267

Majoritatea moldovenilor optează pentru aderarea R. Moldova la UE


Foto: wp.com

Circa 42 la sută din moldoveni optează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi doar 38% s-au pronunţat pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică, arată datele sondajului “Vox Populi-noiembrie 2013”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Datele cercetării sociologice arată că fiecare a cincea persoană intervievată nu a fost în stare să spună pentru ce ar opta în cadrul unui eventual referendum.

Respondenţilor li s-a propus şi o întrebare de prognostic cu privire la caracterul modificărilor ce s-ar produce în viaţa societăţii în cazul aderării RM la UE sau la Uniunea Euroasiatică. Răspunsurile au fost că în cazul aderării la UE s-ar produce schimbări pozitive în dezvoltarea infrastructurii, în medicină, învăţămînt, cultură şi justiţie. Iar în cazul aderării la Uniunea Euroasiatică sînt aşteptate schimbări în sfera economică şi în soluţionarea conflictului transnistrean.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 octombrie - 2 noiembrie pe un eşantion de 1192 persoane din 79 de localităţi, cu o marjă de eroare de ± 3 la sută, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

UE , sondaj , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1902
Populația:
647 locuitori

Beriozchi este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 647 locuitori. Satul Beriozchi a fost înființat în anul 1902.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.