07 noiembrie 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9067
07 noiembrie 2013, 09:50 Realitatea moldovenească views 9067

Sondaj: Majoritatea moldovenilor cred că RM merge într-o direcţie greşită


Foto: trm.md

Peste 62% dintre cetăţeni consideră că evenimentele din interiorul ţării se desfăşoară într-o direcţie greşită, iar 18% – într-o direcţie bună. Acest lucru îl arată datele sondajului de opinie „Vox Populi – noiembrie 2013”, realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova şi făcut public pe 6 noiembrie, informează trm.md.

Majoritatea populaţiei, 66% din respondenții sondajului, consideră că reformele din ţara noastră nu sunt eficiente şi doar 16% le apreciază pozitiv. Aproape 70% din intervievaţi spun că politicile statului şi reformele efectuate în ţară ar satisface necesităţile majorităţii cetăţenilor, dacă ele ar fi realizate nu de formă, dar ca schimbări adevărate.

Totodată, 67% din cetățeni sunt de părere că reformele trebuie discutate şi orientate spre cetăţeni. Circa o pătrime din respondenţi insistă ca reformele să fie implementate în conformitate cu standardele europene, în timp ce 19% cer ca ele să corespundă cu cele din Federaţia Rusă.

Sondajul a fost realizat în perioada 21 octombrie-2 noiembrie pe un eșantion de aproape 1200 de persoane. Marja de eroare este de 2,8 la sută.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Municipiu
Prima atestare:
1421
Populația:
122669 locuitori
Logo

Municipiul Bălţi, „capitala de nord” a Republicii Moldova, este al treilea ca mărime, potenţial industrial şi cultural, după Chișinău şi Tiraspol, centru urban al ţării, cu o populaţie de  122669 locuitori, conform datelor recensămîntului din anul 2004.  Se presupune că primele atestări documentare despre localitatea Bălţi datează din anul 1421, cînd, prin dania lui Alexandru cel Bun, în valea rîului Răut se constituie domeniul cneaghinei Ringala, fosta soţie a voievodului. Anume în această zonă, ar fi fost întemeiată ulterior aşezarea Bălţi. Cert este faptul că denumirea localităţii vine de la locul mlăştinos, plin de bălţi, unde se înființează localitate.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.