21 noiembrie 2013, 12:42 Realitatea moldovenească views 15418
21 noiembrie 2013, 12:42 Realitatea moldovenească views 15418

Încăierare în Parlament


Foto: publika.md

O nouă şedinţă a Parlamentului şi din nou haos. Partidul Comuniştilor a dat buzna la tribuna Legislativului şi a blocat principalul microfon din Parlament. Şi de această dată în fruntea tribunei se află comunistul Iurie Muntean. Comuniştii sînt nemulţumiţi că nu li s-a dat pauză atunci cînd au vrut ei.

Totul a început în momentul în care la tribuna centrală se afla deputatul PLDM Veasceslav Ioniţă. Legislatorul prezenta un proiect de lege cu privire la majorarea statelor de personal la Consiliul Concurenţei. În timp ce Ioniţă prezenta proiectul, comuniştii au cerut pauză de 45 de minute. Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, le-a explicat că le poate oferi o pauză după ce va fi prezentat acest proiect.

Nemulţumiţi de decizia lui Corman, comuniştii Grigore Petrenco şi Iurie Muntean au blocat tribuna, iar colegul lor Mark Tkaciuk a anunţat că PCRM ţine un briefing în holul Parlamentului. Între timp, ceilalţi aleşi ai poporului au încercat să-i împiedice pe comunişti să blocheze tribuna şi aşa a fost dat start unei noi runde de îmbrînceli. Într-un final, Igor Corman a anunţat o pauză de 10 minute, pentru a se calma spiritele.

Nu este pentru pima dată cînd comuniştii fac scandal în Parlament. Mai mult, anterior, deputaţii comunişti şi-au împărţit pumni cu ceilalţi aleşi ai poporului.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

politicieni , Moldova , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
120 locuitori

Mocearovca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Grigoriopol și la 90 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia satului constituia 120 de oameni. Satul Mocearovca a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.