25 martie 2014, 10:15 Personalități views 12440
Florin Piersic a depus jurămîntul de credinţă Republicii Moldova
Foto: trm.md
25 martie 2014, 10:15 Personalități views 12440

Florin Piersic a depus jurămîntul de credinţă Republicii Moldova

Îndrăgitul actor român Florin Piersic a fost invitat să depună jurămîntul de credinţă Republicii Moldova, după ce a obţinut cetăţenia ţării noastre. Se întîmplă la mai bine de un an, după ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a emis un Decret prin care marelui artist i s-a acordat cetăţenia moldovenească, informează libertatea.ro.

Potrivit sursei citate, în cadrul unei ceremonii restrînse, de faţă cu ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Florin Piersic a rostit un discurs emoţionant, din care nu au lipsit amintiri despre părinţii săi originari din Bucovina.

Astfel, Florin Piersic are acum dublă cetăţenie: a României şi a Republicii Moldova, şi urmează să primească actele care să demonstreze acest lucru. „M-a impresionat mereu căldura cu care m-au primit oamenii de acolo. Sînt formidabili! Am decis să solicit cetăţenia moldovenească, pentru că-i simţeam pe oamenii aceia ca făcînd parte din sufletul meu", a povestit actorul după ceremonie. Apoi, a adăugat: „Părinţii mei sînt originari din Bucovina: mama din Valea Seacă, iar tata - din Corlata. Am crescut la Cernăuţi, unde părintele meu lucra ca medic veterinar".

În cadrul evenimentului, Florin Piersic a menționat că îl leagă multe amintiri de fraţii de peste Prut. Actorul, în vîrstă de 78 de ani, a povestit că a legat strînse prietenii, în copilărie, la Cernăuţi, unde şi-a petrecut prima parte a vieţii, împreună cu tatăl său.

Florin Piersic a devenit, de facto, cetățean al Republicii Moldova pe 10 decembrie 2012, prin decret prezidențial.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.