24 martie 2016, 14:45 Personalități views 9787
Dialoguri pe portativ cu Daria Radu
24 martie 2016, 14:45 Personalități views 9787

Dialoguri pe portativ cu Daria Radu

Compozitoarea Daria Radu, Cetăţean de Onoare a raionului a revenit pentru o zi la Soroca ca să se vadă cu admiratorii creaţiei sale.

Mai întâi s-a întâlnit cu elevii şi profesorii de la liceul "Constantin Stere" apoi a avut şi o altă „şezătoare" la Biblioteca Publică "Mihail Sadoveanu", unde acţiunea culturală a avut genericul "Dialoguri pe portativ cu Daria Radu".

Compozitoarea, care s-a născut la 21 septembrie 1947 în satul Rădi-Cereşnovăţ, le-a povestit celor prezenţi despre copilărie, tinereţe, familie şi activitatea muzicală. Discuţiile erau îmbinate cu cântece pe versurile poeţilor Petre Popa, Grigore Vieru şi Nicolae Dabija. Protagonista răspuns la întrebările celor prezenţi, a vorbit şi despre colaborarea cu Anastasia Lazariuc, dar şi-a amintit şi despre multe cazuri haioase pe care le-a cules pe la diferite alte întâlniri cu publicul.

Sursa: odn.info.md

Cuvinte cheie:

personalitati , dialog , compozitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1606
Populația:
1902 locuitori

Popeştii de Jos este un sat şi comună din raionul Drochia. Popeştii de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Drochia și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1902 oameni. Satul Popeştii de Jos a fost menționat documentar în anul 1606.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.