10 mai 2016, 16:45 Personalități views 10936
10 mai 2016, 16:45 Personalități views 10936

A murit celebrul sportiv moldovean Simion Curdov (Foto)

Cunoscutul sportiv moldovean și Antrenor Emerit la lupta Sambo al Moldovei și URSS Simion Curdov a murit pe data de 7 mai, anul curent în Moldova la vîrsta de 76 de ani.

Curdov a pregătit zeci de sportivi de nivel internațional. El însuși era maestru al sportului în lupte, cîștigător și laureat al premiilor republicane, naționale și internaționale, a campionatelor unionale și internaționale la lupta Sambo, arbitru de categorie internațională. În anul 2002, Curdov a primit Medalia de Stat „Meritul Civic" pentru merite deosebite în activitate, iar în anul 2010 - Ordinul „Gloria Muncii".

Simion Curdov a fost înmormîntat astăzi, 10 mai, la Cimitirul Armenesc. Parastasul a avut loc la biserica Cimitirului între orele 11.00-14.00.

De asemenea, pe data de 10 mai va avea loc conferința științifico-practică "Personalitatea și sportul", unde va fi prezentată cartea "Scrisori către profesor", autor Simion Curdov și fratele său geamăn, Ivan Curdov.

Sursa: rtr.md

Cuvinte cheie:

sport , personalitati , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1759
Populația:
1619 locuitori

Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.