26 decembrie 2016, 09:55 Personalități views 16023
Mihai Curagău va fi înmormîntat în această după-amiază
26 decembrie 2016, 09:55 Personalități views 16023

Mihai Curagău va fi înmormîntat în această după-amiază

Era un om cu suflet cald şi cu zîmbetul larg deschis pe faţă. Aşa îl caracterizează prietenii şi rudele pe regretatul actor Mihai Curagău, care s-a stins din viață sîmbătă. Corpul neînsufleţit al artistului a fost adus aseară la Biserica "Sfînta Teodora de la Sihla", iar astăzi, toți cei care l-au prețuit îi vor putea aduce un ultim omagiu în incinta Teatrului "Satiricus". Mihai Curagău va fi înmormântat în această după-amiază la Cimitirul Central din Capitală.

Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun de la maestrul Mihai Curagău la Biserica "Sfînta Teodora de la Sihla" din Capitală. Rudele actorului sunt răpuse de durere.

"Îi tare greu pentru toţi, pentru noi toţi. El pînă la urmă era pentru noi ca un tată, nu ca frate. La ce îl rugam, la aceea venea, ne suna, ne ajuta", a spus cumnata Ecaterina Curagău.

"Nouă o să ne fie trist fără dînsul, el era motoraşul cel cu zîmbet pe faţă şi care cu bunătate în suflet pe care ne-o dădea şi ne-o dăruia la toţi", a spus nepoata actorului, Margareta Amoaşii.

Starea de sănătate a actorului s-a înrăutăţit în ultimele luni, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

"Deja cînd am aflat, din păcate era prea tîrziu ca să soluţionăm problema chirurgical sau chiar prin lecuire. Durerile au început puţin mai tîrziu, dar într-o săptămînă practic s-a stins", a spus fiica actorului Elena Curagău.

Aproape 30 de ani Mihai Curagău a fost actor al fostului Teatru muzical-dramatic "Aleksandr Sergheevici Pușkin" din Capitală, iar în 1993, alături de alţi actori a fondat Teatrul "Satiricus". Colegii de breaslă spun că maestrul a jucat pe scenă până l-au lăsat puterile.

"Încă nu realizez că drumul dumnealui scenic s-a încheiat. Nu ştiu cum vom continua. Ştiu că îl vom continua şi îl vom păstra în suflet ca pe o icoană, dar un lucru e cert, împreună cu el a plecat o întreagă epocă de mari artişti", a declarat actriţa Ludmila Gheorghiţă.

Ultimul său rol a fost în spectacolul "Angajare de clovni", jucat în data de 5 noiembrie. În piesă Curagău este un clovn care moare şi se ridică la cer în finalul piesei.

"Este de fapt o farsă jucată de Moartea care aşteaptă cine primul va muri. În fine lui Curagău i-a revenit acest rol, Pepino şi el primul s-a dus dintre cei doi, a cîştigat el", a spus directorul artistic al Teatrului "Satiricus", Alexandru Grecu.

"La intrarea lui, ceva s-a auzit o gălăgie. Şi pe urmă l-am întrebat, Mişa zice - că m-am împiedicat şi am căzut. Dar spectacolul ca atare a mers în alt temp. El ca actor, mie îmi face impresia, că atunci ne-a părăsit. Se simţea rău, se vedea pe el că simţea foarte rău, dar a jucat până la capăt", a spus actorul Eugen Cucuruzac.

Moldovenii spun că trecerea în nefiinţă a actorului este o mare pierdere pentru cultura noastră.

Maestrul s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de sîmbătă, răpus de cancer pulmonar, la vârsta de 73 de ani.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

actori , teatru , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
60 locuitori

India este un sat din cadrul comunei Butor din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului India alcătuia 60 de oameni în anul 2007. Satul India a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.