06 februarie 2017, 10:25 Personalități views 2907
Corpul neînsuflețit al actorului Gheorghe Pârlea va fi depus astăzi la Teatrul „Luceafărul”
06 februarie 2017, 10:25 Personalități views 2907

Corpul neînsuflețit al actorului Gheorghe Pârlea va fi depus astăzi la Teatrul „Luceafărul”

Corpul neînsuflețit al actorului și umoristului Gheorghe Pârlea va fi depus luni, 6 februarie, la Teatrul Republican „Luceafărul" pentru ca cei care l-au cunoscut să-i poată aduce un ultim omagiu, între orele 10.00 și 12.00.

Actorul și umoristul Gheorghe Pârlea s-a stins din viață la vârsta de 72 de ani în noaptea de trei spre patru februarie. Potrivit informațiilor, în ultima perioadă de timp acesta a avut mai multe probleme de sănătate. Totodată, amintim că în 2015 Gheorghe Pârlea a suferit o intervenţie chirurgicală, în urma căreia a rămas fără un picior.

Gheorghe Pârlea s-a născut la data de 6 mai 1944, în satul Vărăncău, raionul Soroca.

Artistul a interpretat roluri de comedie și dramatice dintre care menționăm Andrei din spectacolul Trei surori de Anton Cehov, Răducanu în Nota zero la purtare de O. Stoenescu și V. Sava. A îndeplinit funcțiile de șef de trupă și director-adjunct, iar în 1989 a devenit primul director al Teatrului „Luceafărul" din Chișinău, ales în mod democratic de către întregul colectiv. A îndeplinit această ulimă funcție timp de 5 ani și jumătate. În această calitate, el a organizat primul turneu în România, Iași, Bacău și Botoșani. Gheorghe Pârlea a lucrat la acest teatru până la pensionarea sa.

După pensionarea sa, Gheorghe Pârlea a format un cuplu umoristic cu actorul Gheorghe Urschi, jucând în mai multe spectacole împreună cu acesta. De mai mulți ani artistul suferea de diabet zaharat.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

actori , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
2287 locuitori

Ciocîlteni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ciocîlteni, Fedoreuca și Clișova Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2287 de oameni. Satul Ciocîlteni a fost menționat documentar în anul 1637.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.