14 noiembrie 2017, 12:40 Personalități views 5889
Sofia Rotaru, cîștigătoare a premiului „Gramofonul de Aur”
14 noiembrie 2017, 12:40 Personalități views 5889

Sofia Rotaru, cîștigătoare a premiului „Gramofonul de Aur”

Pe scena Palatului din Kremlin artiștilor ruși li s-au înmînat statuetele „Gramofonul de Aur".

Duminică, pe scena Palatului din Kremlin, a avut loc ceremonia înmînării premiului muzical „Gramofonul de Aur". Printre cei care s-au învrednicit de acest premiu sînt Svetlana Loboda, Vera Brejneva, Maks Barskih și alți interpreți.

Transmisiunea în direct a ceremoniei de înmînare a premiilor, moderată de prezentatorii Ivan Urgant și Serghei Svetlakov, a fost difuzată pe site-ul premiului.
Primul căruia i s-a înmînat „Gramofonul de Aur" a fost formația „Bi-2", care a interpretat piesa „Compromis". Au urmat Polina Gagarina care s-a învrednicit de premiu pentru compoziția „Драмы больше нет" („Drama a luat sfârșit") și interpretul Maks Barskih pentru „Туманы" („Ceața").

Printre cîștigătorii permanenți se numără Grigori Leps, pentru hitul „Что ж ты натворила" („Ce-ai făcut?"); Stas Mihailov pentru melodia „Ты всё" („Tu ești totul"), precum și Sofia Rotaru, care a interpretat compoziția „На семи ветрах" („În cele șapte vînturi"), dar și Filip Kirkorov, care s-a învrednicit de acest premiu pentru a 22-a oară.
Apropo, premiul i-a fost înmânat Sofiei Rotaru de către reprezentantul oficial al MAE al Rusiei, Maria Zaharova, fapt despre care interpreta a scris pe pagina sa de Facebook, unde a plasat și o fotografie.

Premiul „Gramofonul de Aur" a fost instituit de „Russkoe Radio" cu 22 de ani în urmă. În acest răstimp au beneficiat de această distincție peste 500 de interpreți ruși.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

Sofia Rotaru , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
2427 locuitori

Cuşmirca este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Cuşmirca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situate la o distanță de 19 km de orașul Șoldănești și la 136 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2427 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cușmirca datează din anul 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.