27 noiembrie 2017, 15:00 Personalități views 42836
Istoria unui succes trăit în pași de dans (Foto, Video)
27 noiembrie 2017, 15:00 Personalități views 42836

Istoria unui succes trăit în pași de dans (Foto, Video)

După 7 ani petrecuți în ritm de rumba, competiții, multă muncă și o iubire trăită în tăcere, moldoveanca Anna Matus, campioană mondială la dans latin în 2017, se poate considera un om împlinit.

Dansatoarea și-a împlinit visul cel de a deveni campioana mondială, vis dezvăluit într-un interviu încă în 2011, cînd lua decizia de a păși pe calea spre succes alături de noul său partener de dans, Gabrielle Goffredo, originar din Italia.

Anna Matus este pasionată de dans încă de mică, cînd încă fiind elevă a organizat o trupă de dans formată din colege de școală. Cînd ea avea 13 ani, părinții au decis să o dea la clubul de dans sportiv „Codreanca", unde a și început istoria ei de succes.

Dorința de a-și face părinții mîndri de ea

De mică își dorea să își facă părinții să se simtă mîndri de ea, dorință care i-a dat puteri de a face față orelor de antrenamente, care au evidențiat-o printre dansatori. Peste ani, pasiunea pentru dans a transformat-o într-o persoană puternică care știe foarte bine ce își dorește să obțină de la viață.

„După un concert în care au evoluat un grup de dansatori, mi-am spus că vreau să ajung o persoană importantă. Atunci mi-am promis că numele Matus va fi cunoscut, şi am reuşit!", mărturisea Anna într-un interviu în 2011.

Pentru ea dansul înseamnă totul, este sensul vieții, iar pe scenă ea se simte cu adevărat fericită.

În spatele succesului, se ascund cîte şase-şapte ore de antrenamente zilnice. Deși viața îi este legată de Italia, totuși nu a renunțat în niciun moment să își reprezinte țara la toate campionatele mondiale și să spună cu mîndrie că este din Republica Moldova.

Continuarea articolului citiți aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
392 locuitori

Receşti este un sat din cadrul comunei Dobruşa, raionul Șoldăneşti. Satul are o suprafaţă de circa 0.50 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 3.25 km. Satul Recești este situat la o distanță de 30 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 392 de oameni. Prima atestare a satului Recești datează din anul 1590.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.