12 august 2021, 14:00 Personalități views 2588
Vitalie Rusu:”Nu-mi doresc să mor pe scenă, dar voi juca cît mai am puteri!”
12 august 2021, 14:00 Personalități views 2588

Vitalie Rusu:”Nu-mi doresc să mor pe scenă, dar voi juca cît mai am puteri!”

Azi își sărbătorește jubileul actorul care a creat chipurile marilor domnitori moldoveni Ștefan Cel Mare și Dimitrie Cantemir. Și a mai fost supranumit cel mai bun Hlestacov din Uniunea Sovietică.

Actorul și regizorul Vitalie Rusu - reprezentantul generației de aur a actorilor de teatru și film – s-a născut la 12 august, 1941 în satul Plopi, Dondușeni într-o familie de pedagogi. Școala medie a absolvit-o în satul natal. În a. 1962 a fost înscris în trupa teatrului care pe atunci purta numele lui A.S.Pușkin, iar după proclamarea independenței RM a fost redenumit Teatrul național ”Mihai Eminescu”, care este cu doar 20 de ani mai mare ca interlocutorul nostru. În a. 1964 a absolvit Conservatorul ”Gavriil Muzicescu” din Chișinău (azi – Academia de muzică, teatru și arte plastice), specialitatea – actor de teatru și film. Între anii 1977-1979 a urmat cursurile superioare de regie în laboratorul de creație al lui A.Goncearov, regizor la Teatrul academic dramatic ”V.Maiacovschii” din Moscova. Pe parcursul carierei sale, Vitalie Rusu a jucat peste 80 de roluri în teatru și cinematografie.

Cu ocazia jubileului de 80 de ani, actorul și regizorul Vitalie Rusu a răspuns cu amabilitate la întrebările jurnalistei portalului Noi.md.

Continuarea articolului citiți pe Noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

jubileu , teatru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.