Mergi spre compartimentul: Muzica
05 iunie 2014, 10:26 Muzica views 10944
Moldoveanca Laura Balicov a cîştigat Marele Premiu la concursul internaţional „Frederic Chopin”
Foto: trm.md
05 iunie 2014, 10:26 Muzica views 10944

Moldoveanca Laura Balicov a cîştigat Marele Premiu la concursul internaţional „Frederic Chopin”

Laura Balicov, din Chişinău, a cîştigat Marele Premiu al Concursului internaţional de pian „Frederic Chopin" din România.

Competiția a fost destinată preșcolarilor, elevilor din liceele de artă și discipolilor școlilor de muzică (clasele I - XII), studenților, precum și masteranzilor care își fac studiile la universitățile și facultățile de muzică atît din România, cît și din străinătate.

Potrivit organizatorilor, la concurs s-au înscris peste 44 de tineri pianiști din România, Republica Moldova, Bulgaria, Italia, Olanda și Franța, cu vîrste cuprinse între șase și 25 de ani, un număr aproape dublu față de anul trecut.

„A fost o ediție reușită, mult mai bună decît aceea din 2013 ca nivel de prezentare, de interpretare, în condițiile la care cerințele și criteriile de apreciere le-am situat la nivele superioare. A fost, așadar, un concurs foarte dificil și mă bucur că valoarea lui a fost în creștere" a menționat președintele juriului.

Concursul aflat la cea de-a doua ediție a derulat în sala de concerte ,,Ateneu" din Bacău în organizarea Asociației „Școala de Pian" și primăriei municipiului Bacău, cu suportul Filarmonicii „Mihail Jora" din localitate, scopul concursului fiind stimularea pregătirii de specialitate a tinerilor muzicieni, dar şi aprofundarea lucrărilor din repertoriul pianistic.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica , moldovenii , Romania , premiu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.