Mergi spre compartimentul: Muzica
08 decembrie 2014, 11:33 Muzica views 8596
Localitatea Durleşti – gazda unui concurs internaţional de muzică
Foto: trm.md
08 decembrie 2014, 11:33 Muzica views 8596

Localitatea Durleşti – gazda unui concurs internaţional de muzică

Au trecut dincolo de graniţe pentru a se uni prin muzică. Un concurs muzical internaţional s-a desfăşurat în orăşelul Durleşti, la care au participat 30 de tineri din Ucraina, România şi Moldova. Cei mai buni s-au ales cu trofee şi diplome, relatează Mesager.

Alexandra Ionaşco este originară din Ucraina, însă, cunoaşte foarte bine limba română. A venit la concurs cu melodia „Rugăciune pentru Ucraina" şi a reuşit să obţină trofeul.

Cel de-al doilea trofeu a fost obţinut de Oana Tabultoc din Romania. Tânăra a devenit cunoscută peste Prut, datorită unui concurs de talente.

Concursul a fost jurizat de câte trei membri din fiecare ţară.

Concursul este la prima ediţie şi face parte dintr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Proiectul are trei etape. Prima s-a desfăşurat în România, unde 30 de concurenţi au interpretat muzică folk, iar Marele Premiu a revenit Moldovei. Cea de a treia etapă va avea loc în Ucraina, acolo, concurenţii vor interpreta muzica clasică.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

muzica , cultura , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.