Mergi spre compartimentul: Muzica
28 octombrie 2011, 11:13 Muzica views 9761
28 octombrie 2011, 11:13 Muzica views 9761

Ricu Vodă a susţinut primul său concert solo

Interpretul şlagărelor „Aleargă caii”, „Anişoara”, „August”, „Laurii iubirii”, Ricu Vodă, va susţine primul său concert solo. Evenimentul cu genericul „Ricu Vodă şi prietenii săi” este dedicat aniversării a 50-a a naşterii interpretului. În cadrul concertului aniversar, pe scenă vor urca Valy Boghean, Aurica şi Valeriu Cordineanu, Alexandru Lozanciuc, Anatol Mîrzenco, Irina şi Anatol Bivol, Doiniţa Gherman, Georgeta şi Oxana Ciorici, Valeriu Rîşniţă şi alţii. Programul va cuprinde 15 piese din repertoriul artistului. Interpretul a mărturisit că intenţionează în viitorul apropiat să facă un CD cu piese mai vechi şi mai noi, precum şi un videoclip cu piesa „Bătrînul castan”. Concertul a avut loc pe data de 27 octombrie curent pe scena Filarmonicii Naţionale.

Ricu Vodă s-a născut pe 26 octombrie 1961, în oraşul Chișinău. Cariera de artist şi-a început-o în cadrul ansamblului „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi – Buiucani) al oraşului Chișinău. Din 1986 a activat în diverse formaţii – „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare – în Germania, Mozambic, Ţările Baltice, Armenia. În 1993 i s-a conferit titlul onorific de maestru în arte.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
879 locuitori

Albina este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereni, Albina și Fetiţa. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 879 de oameni. Satul Albina a fost menționat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.