Mergi spre compartimentul: Muzica
27 mai 2015, 17:42 Muzica views 7336
„Hora Primăverii” reunești corurile din întreaga țară
27 mai 2015, 17:42 Muzica views 7336

„Hora Primăverii” reunești corurile din întreaga țară

Pe data de 30 mai, Asociația Muzical-Corală din Moldova organizează cea de-a III-a ediție a Festivalului-Concurs Național de Muzică Corală „Hora Primăverii". Concursul va începe la ora 10.00 și se va desfășura în incinta Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală, informează NOI.md.

Concursul va întruni în jur de 15 coruri, încadrate în patru categorii: Coruri de copii, Coruri de tineret și omogene (bărbați, femei), Coruri mixte și Ansambluri vocale. Fiecare cor va interpreta în cadrul concursului patru creații care urmează să corespundă cerințelor organizatorilor.

Pe lîngă premiile oferite pentru cele trei locuri de podium. în fiecare categorie, care se ridică la 2500 lei pentru fiecare cor, juriul va mai acorda și trei premii speciale: „Cel mai bun dirijor", premiul „Simpatia Publicului" și Premiul pentru „Cea mai bună interpretare a creației obligatorii".

„Hora Primăverii" este primul concurs al corurilor, organizat în Moldova, desfăşurîndu-se la Chișinău o dată la doi ani, în luna mai, prima ediție a avut loc în 2011. Ediția de anul acesta este consacrată dirijorului și compozitorului Victor Creangă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
565 locuitori

Natalievca este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ivanovca, Comarovca, Natalievca, Popovca, Ţapoc. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Fălești și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 565 de oameni. Satul Natalievca a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.