Mergi spre compartimentul: Muzica
11 septembrie 2015, 16:38 Muzica views 7115
Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti, la a noua ediţie
11 septembrie 2015, 16:38 Muzica views 7115

Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti, la a noua ediţie

Start celei de-a noua ediţie a Concursului Naţional al Tinerilor Instrumentişti „Antonina Lucinschi". Peste 30 de copii din Chişinău şi cinci raioane ale ţării, îşi vor demonstra măiestria în muzică, relatează Mesager.

Pentru muzicienii începători ai concursului Național al Tinerilor Instrumentiști „Antonina Lucinschi" este o posibilitate de a se afirma. Fiecare dintre participanţi ţinteşte primul loc şi asta pentru că este o cale sigură spre scena mare.

Competiţia se va da la patru nominalizări: instrumente de suflat, acordeon, fortepiano şi instrumente cu coarde. Cei mai buni pot câştiga premii băneşti de până la 2500 de lei. Decernarea va avea loc în data de 13 septembrie, când s-a născut Antonina Lucinschi.

Organizatorul concursului, cel de-al doilea preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi spune că este mulţumit că poate continua misiunea soţiei sale.

Concursul este organizat anual, începând cu 2006. Antonina Lucinschi a pus bazele fundaţiei de caritate „Brânduşele speranţei" care are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţara noastră.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica , cultura , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1632
Populația:
1407 locuitori

Burlăneşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Burlăneşti şi Buzdugeni. Satul este situat la o distanță de 22 km de orașul Edineţ, la 26 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 219 km de Chișinău. La nord de Burlăneşti se află o întindere stîncoasă cu peşteri, ce formează malul stîng al Drăghiştei. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1407 oameni. Prima atestare documentară a satului datează din 25 aprilie 1632.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.