Mergi spre compartimentul: Muzica
23 septembrie 2015, 16:17 Muzica views 7410
Festivalul „Ethno Jazz”, la a XIV-a ediţie
23 septembrie 2015, 16:17 Muzica views 7410

Festivalul „Ethno Jazz”, la a XIV-a ediţie

Muzicieni din Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria, Elveţia, Vietnam, Franţa, Japonia, India, Mongolia, Germania, Cuba, SUA şi Italia sunt aşteptaţi în ţara noastră pentru a evolua, alături de artiştii din Republica Moldova, în cadrul celei de-a XIV-a ediţii a „Ethno Jazz Festival". Evenimentul se va desfăşura între 24 şi 27 septembrie în oraşele Chişinău, Tiraspol şi Teleneşti.

Startul va fi dat la Palatul Republicii de la Tiraspol, pe 23 septembrie, ora 18:00, cu participarea formațiilor „Trigon", „Induo" din Moldova și „Park Stickney Trio" (SUA, Italia). În aceeași locație, dar pe 25 septembrie, festivalul va găzdui un concert cu trupele „Liberty" din Tiraspol și „Madame Baheux" (Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria). Tot ele vor urca pe scena Palatului de Cultură din Telenești, pe 26 septembrie, începând cu ora 18:00.

La Chișinău, „Ethno Jazz Festival", desfășurat în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", va începe joi, 24 septembrie, de la ora 19:00. Atunci vor evolua „Park Stickney Trio" (SUA, Italia) și „Madame Baheux" (Austria, Serbia, Bosnia, Bulgaria). Vineri, 25 septembrie, veți putea să îi ascultați pe Christoph Stiefel și Lisette Spinnler din Elveția, trupele autohtone „Trigon", „Induo", „25th Frame" și „Valy Boghean Band".

În week-end-ul acesta, sâmbătă, 26 septembrie, publicul chișinăuian va avea șansa să se delecteze cu muzica interpretată de „Saiyuki Trio" (Vietnam/Franța, Japonia, India) și „Aldona Auartet" (Polonia, Franța, Marea Britanie). Iar duminică, 27 septembrie, pe scena Filarmonicii Naționale din capitală vor urca formațiile „Violons Barbares" (Bulgaria, Mongolia, Franța) și „Klazz Brothers & Cuba Percussion" (Germania, Cuba).

Prima ediție a celui mai renumit festival de jazz din Moldova a avut loc în 2002, organizat de trupa „Trigon", în frunte cu Anatol Ștefăneț. Cele 13 ediţii ale acestuia au găzduit un număr impresionant de celebrităţi din 45 de țări de pe cinci continente ale lumii.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

2015 , muzica , Jazz , Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1433
Populația:
144 locuitori

Oricova este un sat din cadrul oraşului Călăraşi, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Călărași și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de locuitori. Satul Oricova a fost menționat documentar în anul 1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.