Mergi spre compartimentul: Muzica
21 aprilie 2016, 11:01 Muzica views 12507
Piesă nouă de la Zdob şi Zdub și Loredana (Video)
21 aprilie 2016, 11:01 Muzica views 12507

Piesă nouă de la Zdob şi Zdub și Loredana (Video)

În premieră!

Colaborarea primăverii vine de la Loredana, Zdob si Zdub și Skizzo Skillz - La cîrciuma de la drum

Cea mai inovatoare dintre artistele din Romania - Loredana - s-a reîntîlnit cu cei mai nonconformiști rockeri moldoveni -Zdob si Zdub, dar și cu un hip hop-er năbădăios -Skizzo Skillz- pe ritmurile recreate de Shift, pentru a readuce în atenția publicului unul dintre cele mai îndrăgite și mai vechi cîntece de petrecere: "La cîrciuma de la drum".

Cu trei stiluri total diferite, dar cu aceeași dorință de a pune accent pe tradițiile românești și a le reaminti românilor bucuria de a fi împreună și de a petrece cu voie bună și cîntece dansante, Loredana, Zdob si Zdub și Skizzo au rescris versurile piesei cîntată de multe dintre marile voci lăutărești, printre care Romica Puceanu și Gabi Lunca și au adus mesajul piesei în zilele noastre.

Prin sound-ul original care îmbina rock-ul cu folclorul și hip hop-ul, dar și prin mesajul foarte optimist, "La cîrciuma de la drum" va fi cîntecul petrecerilor autentice romanești din această vară.

Colaborarea dintre Loredana și Zob și Zdup e naturală, fiind cunoscută prietenia lor veche, legată de dragostea pentru folclor și muzica autentică. De altfel, au și colaborat într-un duet senzațional în anul 2014, la celebrul concert al Loredanei, Reveria de la Sala Palatului, unul dintre cele patru concerte anuale, consecutive, care au deschis seria de inovații în spectacolele autohtone și au fost punct de inspirație pentru toți acei care au montat spectacole acolo.

De noul text s-au ocupat Thema Miculescu, Skizzo Skillz și Stefan Lungu, aranjamentul lui Gabi Lunca a fost reorchestrat de Shift și David Ciente, iar piesa a fost înregistrată în studioul Zdob și Zdub.

Tot ce-ți rămîne ție de făcut acum e să-ți aduni prietenii și să petreceți!

Cuvinte cheie:

Zdob şi Zdub , video , premiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1271 locuitori

Cîşliţa-Prut este un sat şi comună din raionul Cahul. Cîşliţa-Prut este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Cahul și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1271 de oameni. Satul Cîşliţa-Prut a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.