Mergi spre compartimentul: Muzica
24 aprilie 2016, 15:10 Muzica views 5475
La 12 mai va demara Concursul naţional al cîntecului rusesc
24 aprilie 2016, 15:10 Muzica views 5475

La 12 mai va demara Concursul naţional al cîntecului rusesc

În Moldova va avea loc ediţia a opta a „Tîrgului melodiilor" – concurs republican al cîntecului rusesc, care are menirea să popularizeze arta rusească de canto şi creaţia muzicală, să stimuleze oamenii de artă la crearea noilor lucrări contemporane pentru copii şi tineret, să educe generaţia tînără în spiritul gustului artistic şi profesionalismului, precum şi să continue cele mai bune tradiţii ale genurilor muzicale academic, popular şi de estradă.

Organizatori ai acestui concurs de creaţie sînt Congresul Comunităţilor Ruse şi Casa Muzicii Ruse în Moldova.

Participanţii la concurs urmează să interpreteze două cîntece de gen diferit ale compozitorilor ruşi în limba rusă la orice categorie: romanţă rusă, cîntec popular rus şi cîntec de estradă. Juriul, format din cunoscuţi specialişti autohtoni şi de peste hotare, va desemna cîştigătorii, pe care îi aşteaptă premii generoase: Marele premiu – 10 mii de lei, locul 1 – 2 mii de lei, locul 2 – 1500 de lei, locul 3 – 1000 de lei. Laureaţii concursului vor beneficia de asemenea de dreptul la instruire gratuită în principalele instituţii de studii musicale din Rusia, precum şi la participare la concursuri şi festivaluri internationale în componenţa delegaţiilor, constituite anual de Casa Muzicii Ruse în RM.

Concertul de gala al cîştigătorilor actualului concurs vocal va avea loc la Filarmonica Naţională şi va fi consacrat Zilei Rusiei.

Ediţia a VIII-a a Concursului cîntecului rusesc "Tîrgul melodiilor" este consacrată Margaritei Ivanuş, eminentă cîntăreaţă, Artistă a Poporului din Republica Moldova.

Comitetul de organizare a concursului: 079906775, 076732582, drmrm@mail.ru

Stanislav Corşoc

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

concurs , muzica

Comentarii

 (1)
  • #1 Alex Răspunde Citează selecţia
    Удивительный ресурс, можно сказать уникальный. Здоровая гражданская позиция обеспечит успех.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
3340 locuitori

Coloniţa este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Coloniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3340 de oameni. Satul Colonița a fost menționat documentar în anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.