Mergi spre compartimentul: Muzica
30 iulie 2016, 14:30 Muzica views 4452

30 iulie 2016, 14:30 Muzica views 4452

"Moldovan National Youth Orchestra" a dat start ediţiei concertelor de vară

Iubitorii de muzică simfonică au avut parte aseară de un concert inedit. Artiştii de la "Moldovan National Youth Orchestra" au interpretat mai multe coloane sonore din filme celebre.

Astfel, ei au dat startul concertelor de vară. Cu această ocazie colectivul şi-a schimbat denumirea în "Moldovan National Youth Orchestra", după ce timp de şase ani s-a numit "Chișinău Youth Orchestra".

Concertul intitulat "Hans Zimmer and John Williams Tribute" a adus în faţa publicului zece coloane sonore semnate de cei doi titani ai muzicii de film. Astfel, în sală au răsunat melodii din pelicule legendare precum "Harry Potter", "Războiul Stelelor" sau "Piraţii din Caraibe".

Muzicienii din orchestră sunt integraţi frecvent în repertoriul clasic şi atunci când abordează reportoriul muzicii-film ei sunt, desigur, mult mai captivaţi. "

Acest tânăr instrumentist, originar din Moldova, face parte din orchestră chiar de la înfiinţarea ei şi a venit tocmai din Finlanda pentru a participa la concertele de vară.

"Am mai încercat muzică pentru copii, muzică din video games, dar muzica din filme e ceva ce fac pentru prima dată şi sunt foarte bucuros că s-a petrecut în Moldova", a spus muzicianul Vadim Grumeza.

Sala a fost arhiplină, iar publicul i-a răsplătit pe tinerii artişti cu ropote de aplauze.

Ediția concertelor de vară 2016 a orchestrei este sponsorizată de fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss".

"Pentru fundaţia lui Vlad Plahotniuc "Edelweiss", Moldovan National Youth este foarte importantă, este un proiect important cu care am evoluat împreună, pentru că sunt deja şase ani. Şi şase ani la rând noi cumva am colaborat pentru susţinerea diverselor concerte", a spus directorul executiv "Edelweiss" Lara Moraru.

Următorul concert din ediţia de vară va avea loc pe 10 august, la Muzeul Naţional de Artă.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

muzica , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
948 locuitori

Voloave este un sat din cadrul comunei Parcani, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 154 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 948 de oameni. Satul Voloave a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.