Mergi spre compartimentul: Muzica
18 septembrie 2017, 16:41 Muzica views 6237
Eugen Doga va susține concerte în trei raioane
18 septembrie 2017, 16:41 Muzica views 6237

Eugen Doga va susține concerte în trei raioane

Eugen Doga va susține pe 21, 22 și 23 septembrie concerte în Căușeni, Soroca și Hîncești. Concertele vor avea loc în cunoscute obiective de patrimoniu restaurate – Biserica „Adormirea Maicii Domnului" din orașul Căușeni, Cetatea Soroca și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey" din orașul Hîncești.

Într-o conferință de presă, ministra educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, a spus că evenimentele vin să consemneze cea de-a 80-a aniversare a compozitorului Eugen Doga. Concertele se înscriu în programul activităților dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului – 2017, fiind susținute în cadrul campaniei #FIIOASPETELENOSTRU. „Vrem ca muzica lui Eugen Doga să se regăsească nu doar în sălile de concert din capitală, dar să vină foarte aproape de natură țării noastre, care este atât de generoasă în septembrie", a notat ministra.

Eugen Doga a menționat că, după ce va susține cele trei concerte la Căușeni, Soroca și Hîncești, raza acestora va fi extinsă prin susținerea unui concert, pe 4 octombrie, în saltul de baștină, Mocra din raionul Rîbnița, împreună cu orchestra de la Tiraspol. „Eu încerc să împac aceste două maluri prin alte mijloace, cele muzicale. Și cred că este foarte corectă această acțiune", a notat Eugen Doga.

Șefa Misiunii USAID în Moldova, Karen R. Hilliard, a spus că cele trei concerte, care vor avea loc pe 21, 22 și 23 septembrie, marchează lansarea unei noi campanii de turism cultural #FIIOASPETELENOSTRU. „Maestrul Eugen Doga și-a început ascensiunea la începutul anilor 1970 și are mulți admiratori atît în Moldova, cât și peste hotare. Muzica sa este prezentă în peste 200 de filme și a constituit tematica muzicală a două ceremonii olimpice. UNESCO a recunoscut valsul „Gingașa și tandra mea fiară" ca fiind cea de-a patra capodoperă al secolului XX. Alăturarea celei mai frumoase muzici a Moldovei cu trei cele mai cunoscute așezăminte istorice ale sale nu este o coincidență", a declarat șefa misiunii, menționînd că scopul este cunoașterea patrimoniului cultural.

Președinții celor trei raioane au declarat că este o onoare faptul că marele maestru Eugen Doga va susține concerte în localitățile lor, iar localnicii sînt în așteptarea acestor evenimente.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Eugen Doga , concert , raioane

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
90 locuitori

Alexandrovca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Octeabri din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 175 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca alcătuia 90 de oameni în anul 2012. Satul Alexandrovca a fost întemeiat la mijlocul secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.