Mergi spre compartimentul: Muzica
07 septembrie 2012, 10:15 Muzica views 5585
07 septembrie 2012, 10:15 Muzica views 5585

Eugen Doga va susţine cîteva concerte în regiunea transnistreană

Compozitorul cu renume mondial Eugen Doga va susţine, după o pauză de 25 de ani, cîteva concerte în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, împreună cu Orchestra simfonică de la Tiraspol, informează MOLDPRES cu referire la "Novîi reghion".

Potrivit conducătorului artistic şi prim-dirijorului orchestrei, Grigori Moseiko, în prezent orchestra şi compozitorul poartă negocieri privind programul şi soliştii care urmează a fi antrenaţi în concerte. "Ne întîlnim cu Eugen Doga vineri, pe 7 septembrie, la Chișinău ca să punem la punct toate detaliile", a menţionat el.

Conform înţelegerilor anterioare, urmează să fie susţinute trei concerte. Primul din ele va avea loc la Tiraspol în decembrie anul curent, iar celelalte două - în ianuarie 2013.

"Eugen Doga ţine foarte mult să susţină un concert în satul său natal Mocra din raionul Rîbniţa, precum şi în or. Rîbniţa", a spus Moseiko.

Prim-dirijorul a mai menţionat că în prezent se convine şi asupra repertoriului, care va cuprinde muzică vocală, camerală, orchestrală, scrisă de Doga în diverse perioade.

"Sperăm foarte mult să auzim melodia "Triluri de primăvară", dar şi renumitul vals din filmul "Dulcea şi tandra mea fiară", a mai spus Moseiko.

MOLDPRES aminteşte că înţelegerea privind desfăşurarea a cîteva concerte ale lui Eugen Doga în satul său de baştină Mocra şi oraşul Rîbiniţa a fost atinsă în urma discuţiilor purtate de Premierul R.Moldova Vlad Filat cu liderul de la Tiraspol Evghenii Şevciuk.

Cuvinte cheie:

muzica , Transnistria , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1113 locuitori

Horodca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horodca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Ialoveni și la 47 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1113 oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.