Mergi spre compartimentul: Muzica
06 februarie 2013, 11:05 Muzica views 7953
06 februarie 2013, 11:05 Muzica views 7953

Cătălina Carauş – moldoveanca care vrea să participe la “Britain’s got talent”

Interpreta din Moldova, Cătălina Carauş, a participat la audieri pentru show-ul televizat “Britain’s got talent”. Chiar dacă este doar la etapa întîi și rezultatele încă nu se cunosc, Cătălina speră să treacă mai departe. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru NOI.md, Cătălina a mărturisit cum a ajuns să fie cunoscută în Marea Britanie.

Lucrezi acum la vreo piesă? Cu cine colaborezi la moment?

Da, lucrez cu o casă de management din Marea Britanie, „Downtown artists”, cu care am realizat două piese ce urmează să le lansez curînd. Voi participa la mai multe concerte chiar de la sfîrşitul lunii februarie, pentru care mă pregătesc cu mult entuziasm. Am trecut un casting și, din aproximativ 3000 de persoane, am fost selectaţi doar 5 pentru o colaborare ulterioară.

În ce direcţie visezi să te mişti ca interpretă?

Deocamdată nu pot sa spun că mă axez pe un stil anume. Încă sînt în căutarea acelui „EU” care să mă deosebească de ceilalţi şi mai mult decît mă deosebesc acum. Vreau să aduc ceva nou în piesele mele, atît ca mesaj, cît şi ca muzică. Originalitatea e la maxima căutare astăzi, este un criteriu important care se adaugă la talent, imagine şi muncă.

Am înţeles că urmează să te vedem în două proiecte? Ce presupun ele?

Sînt două piese în stiluri diferite, la care am lucrat împreună cu un producător de aici. Am contribuit atît la crearea versurilor şi melodiei, cît şi a aranjamentului, expunîndu-mi părerea şi muncind cot la cot cu el. Am învăţat multe lucruri noi şi interesante, pe care doar în studio puteam să le descopăr.

Ştiu că ai participat şi la preselecţia pentru show-ul televizat “Britain’s got talent”.

Încă nu am aflat dacă am trecut sau nu, însă aştept şi eu cu mare nerăbdare decizia juriului.

Cît costă să faci o piesă şi un videoclip şi cine achită toate aceste cheltuieli?

Este o întrebare la care nu poţi avea un răspuns concret. Depinde de foarte mulţi factori. În ce privește piesele, depinde cine compune şi produce piesa/versurile, cît de renumit eşti ca interpret, unde e lansată piesa etc. Ce ține de videoclip, e aceeaşi chestie – echipa de filmare, costumele, locaţia, efectele folosite, istoria videoclipului etc. Referitor la cheltuieli, la fel e diferit, la noi, în Moldova, sigur că interpretul achită tot sau, dacă e norocos – sponsorii. Aici, în Marea Britanie, e cu totul altfel.

Care este părerea ta despre industria muzicală actuală și, mai ales, despre interpretele tinere care se lansează astăzi în muzică?

Chestia cu „fetițele” nu mai prinde la public aşa cum era acum cîţiva ani. Lumea vrea ceva nou, vrea mereu schimbări, oamenii se plictisesc văzînd şi auzind una şi aceeaşi. Numai uimeşti pe nimeni etalîndu-ți corpul 60/90/60 dezgolit la 90%, botoxul şi silicoanele. Publicul vrea talent, vrea voci bune, deosebite, vrea nebunie, în sensul bun al cuvîntului. Niciodată nu am înţeles ce rost are să „apari” cu o piesă, să dai un pic din fund şi din buze, fără prea mult efort – pentru a nu-ţi strica machiajul sau coafura, iar apoi să dispari şi nimeni să nu mai audă nimic de tine. Aceste fete trebuie să înveţe să se autoaprecieze obiectiv şi să înțeleagă că fete frumoase și „sexy” sînt foarte multe, dar nu asta reprezintă cheia succesului în această industrie.

Cum arată o zi din viața ta?

O zi din viaţa mea.... Sînt toate diferite! Toate colorate, toate parfumate şi toate gustoase!)

Cum faci faţă celebrităţii? Cum te-a influenţat succesul obţinut?

Nu pot sa mă consider celebră. Pentru mine celebritate înseamnă mult mai mult decît faptul ca lumea să te recunoască în stradă. Prefer să cred doar ca sînt un pic mai populară decît majoritatea oamenilor. Nu m-a influenţat într-un mod anume nici un succes pe care l-am avut pînă acum, însă asta mă ajută mereu să capăt mai multă încredere în mine şi în ceea ce am ales să fac.

Care este cel mai puternic sentiment al tău atunci cînd te afli pe scenă?

Sentimentul de dragoste faţă de public. E o legătură aparte şi schimb de energie dintre interpret şi public. Atunci cînd eşti pe scenă, dai tot ce ai mai mult, cu cea mai mare dăruire de sine, aşa cum o faci într-o relaţie de dragoste.

Cum reuşeşti să împaci viaţa personală cu cea profesională? Cît timp îți rămîne doar pentru tine?

Mulţi spun că în viaţă trebuie să alegem sau cariera, sau viaţa personală. Însă eu cred că un om puternic niciodată nu va alege una din două. Va alege varianta mai grea – să le îmbine pe ambele, dar care îl va face fericit şi împlinit din toate punctele de vedere. Deocamdată, nu-mi este chiar greu să îmbin viaţa profesională cu cea personală, însă, la moment, cît sînt încă tînără, e prioritară cariera.

Cum arată bărbatul perfect pentru tine? Eşti îndrăgostită la moment?

Bărbatul perfect este bărbatul lîngă care femeia radiază. Cel care o iubeşte, o respectă şi căruia niciodată nu-i va fi teamă să-şi arate „slăbiciunea” ca e îndrăgostit. Bărbatul perfect e cel care în fiecare zi îi va aminti iubitei că este cea mai iubită, cea mai frumoasă şi UNICĂ! Şi da! Sînt îndrăgostită, dar de cine sau ce – nu vă spun.

Ce te-ar ajuta să te simţi împlinită, chiar şi atunci cînd lucrurile nu merg prea bine?

O seară, la un ceai sau o cină cu părinţii. Ei sînt cei care îmi pot lua durerea şi neliniştea din suflet oricînd, prin simpla lor prezență.

Care sînt cele 3 lucruri pe care vrei să le realizezi în viață?

Să am o carieră de succes, o familie frumoasă cu cel puţin un copil şi un pisoi, şi să-mi dedic o parte din viaţă scopurilor caritabile pentru a-i face şi pe alţii să guste din fericirea vieţii.


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , muzica , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.