Mergi spre compartimentul: Muzica
13 mai 2023, 12:00 Muzica views 780
Taraf de Chișinău într-un concert de zile mari la Viena
13 mai 2023, 12:00 Muzica views 780

Taraf de Chișinău într-un concert de zile mari la Viena

Ansamblul Taraf de Chișinău, compus din patru instrumentiști-virtuozi cunoscuți din Chișinău a evoluat într-un concert sponsorizat de Secția Cultură a Primăriei orașului Viena, în cooperare cu asociația MoldWien (Comunitatea moldovenilor de la Viena).

Evenimentul a avut loc la 7 mai 2023, în sala de concert Brick-15 din capitala austriacă. Cei patru instrumentiști, Marin Bunea, vioară; Mihai Sorocan, acordeon; Sergiu Diaconu, cobză; Ion Croitor, contrabas au cucerit publicul.

Muzicienii au interpretat un vast program de muzică tradițională din mai multe zone folclorice. Programul a inclus și mai multe melodii vieneze - un gest de prietenie apreciat cu multă căldură de publicul austriac. La concert au asistat inclusiv reprezentanți ai autorităților locale și ai organizațiilor nonguvernamentale. Au fost prezenți și membrii echipei Ambasadei Moldovei în Republica Austria.

Doamna Ambasadoare Mihaela Mocanu a ținut un discurs în care a accentuat importanța promovării culturii naționale peste hotare în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, menționând faptul că Austria a fost mereu un partener de încredere în această cauză.

Măiestria ansamblului și repertoriul interpretat a impresionat publicul vienez, ridicând în picioare întreaga sală, iar la sfârșitul concertului au fost interpretate mai multe bisuri. În perioada 9 - 20 mai 2023, Taraf de Chișinău se află în Japonia, unde vor reprezenta țara noastră la prestigiosul Concurs internațional de muzică de cameră de la Osaka 2023 (Osaka International Chamber Music Competition), secțiunea Festa.

Concursul va putea fi urmărit în direct pe Youtube: Osaka Int'l Chamber Music Competition & Festa - YouTube

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concert , Viena

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
60 locuitori

India este un sat din cadrul comunei Butor din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Grigoriopol și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului India alcătuia 60 de oameni în anul 2007. Satul India a fost înființat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.