Mergi spre compartimentul: Muzica
08 august 2013, 13:19 Muzica views 14033
08 august 2013, 13:19 Muzica views 14033

Un violonist moldovean a cucerit publicul britanic

Foto: sub25.ro

Un moldovean de doar 20 de ani cucereşte britanicii prin muzica pe care o interpretează. Este vorba despre violonistul Grig Cuciuc, singurul student moldovean de la Colegiul Regal de Muzică din Londra. Într-un interviu pentru publicaţia Adevărul, el spune că îşi dorea să fie violonist încă din copilărie, relatează publika.md.

A învăţat muzica în ţară, iar apoi a continuat studiile în Marea Britanie. La Londra, Grig Cuciuc a debutat cu un concert de vioară a lui Mendelssohn şi a cîntat solo la o vioară din 1782, a maestrului italian Giovanni Guadagnini. De asemenea, el a cîntat pe scena Cadogan Hall, alături de Orchestra de Cameră a Filarmonicii Regale.

Tînărul este membru al Chişinău Youth Orchestra, care îşi doreşte să schimbe percepţia despre muzica clasică printre moldoveni.

Cuvinte cheie:

muzica , Marea Britanie , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
145 locuitori

Ivăneşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 145 de oameni. Satul Ivănești a fost atestat documentar în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.