Mergi spre compartimentul: Muzica
15 noiembrie 2013, 11:16 Muzica views 7522
15 noiembrie 2013, 11:16 Muzica views 7522

Piese orchestrale de Ion Aldea-Teodorovici, la Festivalul "Două inimi gemene"


Foto: moldovenii.md

Tinere talente din mai multe ţări au interpretat cîntecele lui Ion Aldea-Teodorovici în prima seară de concurs a festivalului internaţional "Două inimi gemene". Pe 15 noiembrie, la Palatul Naţional va avea loc spectacolul de gală şi decernarea premiilor laureaţilor, relatează trm.md.

Ana Iudelson este din Israel și știe despre festival de la sora ei mai mare, Diana Iudelson, deţinătoarea Trofelului ediţiei precedente. A ales să cînte "Eminescu".

Cea mai frecvent interpretată piesă din palmaresul lui Ion Aldea-Teodorovici a fost "Iertare", trei concurente au ales s-o cînte.
Majoritatea concurenţilor din secţiunea copii sunt din Republica Moldova. Spun că trăiesc o stare deosebită cînd interpretează cîntecele lui Ion Aldea-Teodorovici.

Prestaţia scenică a tinerilor interpreţi era urmărită de un juriu internaţional. "Îmi place să jurizez copii, să-i ajut cumva. Şi eu sunt organizatorul unui festival internaţional pentru copii în România. O să dau aici premii şi calificări direct în concursul meu", spune Mihai Trăistariu, membru al juriului, România.

În premieră, la festival vor fi interpretate cîteva piese orchestrale de Ion Aldea-Teodorovici. "În premieră, pentru că aceste piese au fost înregistrate în studiou, niciodată nu au fost cîntate pe viu, sunt din spectacolele "Pomul vieţii", "Tata". Va fi un preludiu pentru un viitor concert-spectacol dedicat pieselor simfonice şi orchestrale", a declarat Cristi Aldea-Teodorovici, preşedintele festivalului "Două inimi gemene".

La concertul de gală din 15 noiembrie vor evolua Mihai Trăistariu, Cristi Aldea-Teodorovici şi Tatiana Cergă, precum şi laureaţii ediţiilor precedente ale festivalului "Două inimi gemene".

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
1553 locuitori

Hulboaca este un sat din cadrul comunei Grătieşti, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 1553 de oameni. Satul Hulboaca a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.