31 decembrie 2013, 10:15 Caleidoscop views 10732
31 decembrie 2013, 10:15 Caleidoscop views 10732

Oamenii de știință de la NASA au învățat să extragă apă pe Marte


Foto: ax-online.ru

După numeroase studii și încercări ale oamenilor de știință a fost găsită o modalitate de a obține apă pe Mart. Potrivit Spacedaynote, experții NASA care au primit recent o mulțime de dovezi privind existența apei pe Planeta Roșie au decis cu orice preț să obțină probele ei.

Ca bază a fost luat procesul de evaporare însoțit de fascicule de radiații. O astfel de metodă a fost mult timp folosită în scopuri casnice și în industrie, spune consultantul NASA Evin Ethridge. Astfel, în procesul de evaporare, apa este evaporată și apoi se condensează aburii.

Oamenii de știință au efectuat teste pe Pămînt, creînd un laborator în care se susțin aceleași condiții ca și pe Marte și radiațiilor de microunde a dat rezultatele așteptate.

Sursa: nv-news.com

Cuvinte cheie:

NASA , Marte , apa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
1611 locuitori

Hănăseni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1611 oameni. Satul Hănăseni a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.