06 ianuarie 2014, 13:21 Caleidoscop views 12531
06 ianuarie 2014, 13:21 Caleidoscop views 12531

Masa Pămîntului, mai mare decît se credea


Foto: therussiantimes.com

Masa Pămîntului este mai mare cu 0,005 - 0,008% decît se credea, potrivit noilor date oferite de sateliţii GPS, care sugerează în acest sens o influenţă a unui disc de materie neagră care înconjoară Terra, informează dailymail.co.uk.

Încă de cînd s-a teoretizat existenţa materiei negre, dovezile concrete obţinute în acest sens continuă să îi tulbure pe oamenii de ştiinţă. Materia neagră este considerată un factor crucial pentru teoriile care explică expansiunea Universului şi modul în care interacţionează galaxiile. Se crede că reprezintă 27% din Univers, însă, în ciuda uriaşelor eforturi depuse de oamenii de ştiinţă şi a finanţărilor mari, experimentele nu au putut să-i confirme prezenţa.

Potrivit acestui studiu realizat de un cercetător de la Universitatea Texas, noile date oferite de mai mulţi sateliţi (GPS al SUA, GLONASS al Rusiei, Galileo din Europa) arată că un disc din ciudata materie neagră înconjoară Pămîntul la ecuator - avînd o circumferinţă de 70.000 de kilometri şi o grosime de 191 de kilometri -, astfel încît masa planetei noastre ar fi mai mare decît s-a crezut anterior.

Sursa: antena3.ro

Cuvinte cheie:

Pamint , studiu , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populaţia:
1458 locuitori

Cuizăuca este un sat şi comună din raionul Rezina. Este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanţă de 27 km de oraşul Rezina şi la 71 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1458 de oameni. Este menţionat documentar la 25 februarie 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.