17 februarie 2014, 15:42 Caleidoscop views 10277
Un monstru a fost descoperit în apele reci ale Arcticii
Foto: informing.ru
17 februarie 2014, 15:42 Caleidoscop views 10277

Un monstru a fost descoperit în apele reci ale Arcticii

Cercetătorii Institutului marin din orașul rus Vladivostok au descoperit, în timpul unei expediții științifice, uriașe vietăți neidentificate, informează presa locală.

Potrivit relatărilor unuia dintre participanții la această expediție, Leonid Naumov, doctor în științe tehnice, „monștrii" au fost descoperiți la o adîncime de 1600-2000 de metri. Mai întîi, a continuat cercetătorul, au fost zărite, grație puternicelor reflectoare, niște umbre mișcătoare.

Apoi, pe măsură ce aparatul la bordul căruia se afla echipa de specialiști, aceștia au constatat, cu ajutorul tehnicii speciale, că se află în fața unui adevărat monstru, postat la intrarea în adăpostul lui.

Observînd un obiect străin, monstrul a început să lovească aparatul de scufundare, care a început să se balanseze într-o parte și în alta. Cînd au reușit, într-un final, să iasă la suprafață, pe carcasa metalică a aparatului Klavecin au fost observate numeroase zgîrieturi pe carcasa metalică a acestuia.

Oamenii de știință au cerut ajutorul colegilor biologi, care, văzînd fotografiile, au declarat că este vorba de o specie necunoscută.

Sursa: informing.ru

Cuvinte cheie:

ocean , monstru , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
510 locuitori

Novosavițcaia este o localitate stație de cale ferată din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Slobozia și la 97 km de Chișinău. Populaţia stației de cale ferată Novosavițcaia alcătuia 510 oameni în anul 2004. Localitatea stație de cale ferată Novosavițcaia a fost inaugurată în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.