25 februarie 2014, 15:03 Caleidoscop views 12015
Oamenii de știință au căpătat fotografii unice de pe suprafața Lunii
Foto: nv-news.com
25 februarie 2014, 15:03 Caleidoscop views 12015

Oamenii de știință au căpătat fotografii unice de pe suprafața Lunii

Sonda spațială LRO aflată pe orbită în jurul Lunii a fotografiat o altă sondă spațială aflată acolo, LADEE. Poate pare simplu, pentru că sondele par aflate în același loc, dar nu este, motivul fiind simplu: au orbite înclinate diferit.

LRO se află pe o orbită circulară la 50 km deasupra Lunii, care aduce sonda pe deasupra polilor (orbită polară). LADEE are tot o orbită circulară, se află la aproximativ la aceeași altitudine, dar se rotește în jurul ecuatorului.

Imaginile au parvenit la oamenii de știință la data de 8 februarie. Prima dintre ele cu vedere din craterul Toskanelli la craterul lunar Krieger, cu un diametru de circa 23 km. În următoarea fotografie este vizibil craterul Wollastonite P cu diametrul de doar 4 km. A treia oară camera a surprins creasta Agricola, situată în apropiere de craterele Aristarh și Raman. În a patra imaginea cercetătorii au examinat craterele Lichtenberg A și Schiaparelli E, situate în cîmpiile de bazalt a Oceanului Furtunilor.

Sursa: nv-news.com

Cuvinte cheie:

luna , cosmos , fotografie , descoperire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
2240 locuitori

Delacău este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Delacău este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2240 de oameni. Satul Delacău a fost menționat documentar în anul 1455.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.