01 iulie 2014, 09:38 Caleidoscop views 6444
Top 10 al celor mai bune filme din toate timpurile. Ce peliculă ocupă primul loc
Foto: libertatea.ro
01 iulie 2014, 09:38 Caleidoscop views 6444

Top 10 al celor mai bune filme din toate timpurile. Ce peliculă ocupă primul loc

Pelicula "Naşul/ The Godfather" a ocupat primul loc în topul celor mai bune filme din toate timpurile, alcătuit de publicaţia The Hollywood Reporter.

Topul celor mai bune filme din toate timpurile a fost întocmit pe baza unui sondaj la care au participat numeroşi cineaşti de renume de la Hollywood, dar şi actori nominalizaţi şi premiaţi cu Oscar.

"Naşul", regizat Francis Ford Coppola în 1972, a devansat peliculele "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz" şi "Cetăţeanul Kane/ Citizen Kane", clasate pe locul al doilea, respectiv al treilea.

Lungmetrajul "Închisoarea îngerilor/ The Shawshank Redemption" ocupă poziţia a patra, iar "Pulp Fiction" se află pe locul al cincilea.

Topul 10 al celor mai bune filme produse la Hollywood este completat de "Casablanca", "Naşul II/ The Godfather: Part II", "E.T. Extraterestrul/ E.T. - The Extra-Terrestrial", "Odiseea Spaţială 2001/ 2001: A Space Odyssey" şi "Lista lui Schindler/ Schindler's List".

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

Cinematografie , film , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
629 locuitori

Goianul Nou este un sat din cadrul comunei Stăuceni, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 629 de oameni. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.