22 ianuarie 2015, 12:12 Caleidoscop views 9311
Mesaje ”extraterestre” misterioase, înregistrate de astronomi
Foto: libertatea.ro
22 ianuarie 2015, 12:12 Caleidoscop views 9311

Mesaje ”extraterestre” misterioase, înregistrate de astronomi

Un semnal radio misterios, care ar putea să provină de la gaură neagră, de la coliziunea dintre stelele neutronice sau chiar de la o civilizaţie extraterestră, a fost detectat de astronomi, în spaţiu.

Semnalul, compus dintr-o succesiune rapidă de unde radio a fost sesizat pentru prima oară în anul 2007. De atunci a mai fost detectat doar de şape ori, iar acum a fost surprins pentru prima dată în timp real.

Astronomii nu pot explica sursa acestor semnale. "Aceste evenimente reprezintă unele dintre cele mai mari mistere din Univers", a spus John Mulchaey, directorul Observatorului Carnegie, din California, citat de publicaţia britanică "The Telegrap".

Având în vedere că aceste semnale au fost surprinse în timp real, oamenii de ştiinţă au putut pentru a verifica alte lungimi de undă, precum lumina infraroşie sau razele X. Cu toate acestea, nu au reuşit să afle care este sursa lor.

Totuşi, aceste observaţii au oferit informaţii importante, eliminând o serie de fenomene astronomice care erau bănuite până acum că ar fi sursa acestor semnale, precum exploziile unor stele sau supernovele.

Semnalele precedente sugerau că sursa acestora ar fi în afara galaxiei Calea Lactee. Observaţiile de acum arată că sursa lor ar fi la 5,5 miliarde de ani lumină.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

Astronomie , cosmos , extraterestri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.