24 ianuarie 2015, 10:15 Caleidoscop views 9760
NATO: Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat până la nivelul de dinainte de armistițiu
Foto: agerpres.ro
24 ianuarie 2015, 10:15 Caleidoscop views 9760

NATO: Luptele din estul Ucrainei s-au intensificat până la nivelul de dinainte de armistițiu

Luptele din Ucraina s-au intensificat până la nivelul de dinainte de armistițiul încheiat în cadrul acordurilor de la Minsk și chiar 'dincolo' de acesta, a declarat joi principalul comandant militar al NATO, generalul american Philip Breedlove, citat de AFP.

'Situația pe linia frontului nu este bună. Luptele s-au intensificat la nivelul de dinainte de acorduri (...) și în unele cazuri chiar dincolo de acesta', a declarat el la Bruxelles în cadrul unui briefing de presă după reuniunea comitetului militar al Alianței.

Gen. Breedlove a indicat că în anumite zone forțele rebele proruse 'au avansat linia de contact spre vest'. El a refuzat să confirme cifra avansată miercuri de președintele ucrainean Petro Poroșenko, conform căruia 9.000 de militari ruși au fost desfășurați în estul Ucrainei.

Comandantul suprem al forțelor aliate în Europa (SACEUR) a precizat însă că NATO a detectat semne ale prezenței 'unor sisteme de apărare antiaeriană' și 'sisteme militare electronice care au însoțit trupele rusești în trecut'. 'Vedem acum același tip de echipament în estul Ucrainei', a subliniat gen. Breedlove.

Luptele violente au fost reluate de câteva zile în Ucraina. Cel puțin 41 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în estul țării, conform unui bilanț întocmit de AFP pe baza informațiilor furnizate de surse oficiale.

Ziua de joi a fost una dintre cele mai sângeroase din perioada de peste nouă luni de conflict, cel puțin 34 de persoane pierzându-și viața, dintre care 13 în urma unui tir cu obuz, în momentul în care armata ucraineană abandona în mâinile rebelilor aeroportul strategic de la Donețk.

Sursa: www.agerpres.ro

Cuvinte cheie:

NATO , Ucraina , război , conflict

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2137 locuitori

Sadîc este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sadîc și Taraclia. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2137 de oameni. Satul Sadîc a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.