12 martie 2015, 16:01 Caleidoscop views 8668
Ce face noua rachetă de croazieră a rușilor
12 martie 2015, 16:01 Caleidoscop views 8668

Ce face noua rachetă de croazieră a rușilor

Armata rusa a primit o noua racheta de croaziera: 40N6, cu o raza de actiune de 400 de kilometri, capabila, potrivit expertilor militari, sa doboare tinte situate in spatiul apropiat. Adica a satelitilor. Programul de testare a noii arme si perfectionarea ei dureaza din 2009, iar intrarea ei in dotarea fortelor militare reprezinta, dupa cum scrie Vzgliad, un adevarat salt in domeniul apararii nationale.

In prezent, armata rusa dispune de trei "familii" diferite de sisteme cu indicele S-300, cel mai cunoscut fiind S-300 Favorit, cu versiunea modernizata S-400 Triumf. In total, sunt aproximativ 3.000 de astfel de sisteme.

In ceea ce priveste racheta 40N6, ea este adaptate pentru generatia patra a sistemlor S-400 si S-300V4. Pentru prima data, despre acest proiectil s-a vorbit la sfarsitul anilor 1990 si o lunga perioada de timp inalti responsabili militari promiteau, periodic, prezentarea noii arme.

Se crede ca primele modele au fost construite la inceputul anului 2009. Totusi, in productie de serie s-a intrat numai dupa trei ani, primele teste fiind organizate, dupa toate probabilitatile, in vara aceluiasi an.

Dar lucrurile au evoluat incet cu numeroase poticneli din cauza problemelor tehnice. Intr-un fel sau altul, la inceputul acestui an, presa a anuntat incheierea programului de testare a noii rachete.

Ce poate face aceasta racheta? Printr altele, sa intercepteze proiectilele rachetelor balistice in straturile superioare ale atmosferei, adica la o altitudine de 185 kilometri. Vzgliad sustine ca 40N6 este cel putin egala, daca nu chiar mai buna decat racheta americana SM-3 Block IA-IB.

Sursa: incomemagazine.ro

Cuvinte cheie:

armament , Rusia , racheta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.