25 martie 2015, 14:28 Caleidoscop views 9686
Teorie revoluţionară despre formarea Terrei. Cum a apărut în realitate planeta noastră
25 martie 2015, 14:28 Caleidoscop views 9686

Teorie revoluţionară despre formarea Terrei. Cum a apărut în realitate planeta noastră

Sistemul nostru solar este foarte diferite de altele şi a ajuns aşa din cauza "ravagiilor" create de Jupiter după formarea sa.

Majoritatea sistemelor planetare au planete gigant în apropierea stelei centrale, mult mai aproape decât este Mercur de Soarele nostru.

Motivul a rămas necunoscut, însă o nouă teorie susţine că acest lucru s-a întâmplat din cauza planetei Jupiter care, după ce s-a format, a fost trasă către Soare, acţionând ca o minge de demolări, distrugând planete mai mici înainte de a se aşeza pe orbita sa curentă.

"Acum că putem să privim sistemul nostru solar în context, în comparaţie cu alte sisteme planetare, unul dintre cele mai interesante lucruri este absenţa planetelor în interiorul orbitei lui Mercur", atrage atenţia Gregory Laughlin, unul dintre autorii studiului.

Profesorul şi preşedintele catedrei de astronomie şi astrofizică de la UC Santa Cruz spune că "sistemul planetar standard din galaxia noastră pare să fie un grup de super-Pământuri cu perioade de orbită alarmant de scurte".

Cercetarea sa arată că "Jupiter ar fi creat o coliziune în cascadă în interiorul sistemului nostru solar".

Aceste coliziuni ar fi fost cele care au făcut posibilă formarea Pământului.

Sursa: www.descopera.ro

Cuvinte cheie:

Pamint , cosmos , Planete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVII
Populația:
3308 locuitori

Scumpia este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Scumpia, Hîrtop și Nicolaevca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Fălești și la 140 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3308 oameni. Satul Scumpia a fost menționat documentar la începutul secolului al XVII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.