15 aprilie 2015, 15:01 Caleidoscop views 8565
NASA: Sîntem foarte aproape de a găsi răspunsul la întrebarea: „Sîntem singuri?”
15 aprilie 2015, 15:01 Caleidoscop views 8565

NASA: Sîntem foarte aproape de a găsi răspunsul la întrebarea: „Sîntem singuri?”

Omenirea va descoperi viaţă extraterestră în următorul deceniu. De această părere este şefa Programului Ştiinţific al NASA, Ellen Stofan, scrie mediafax.ro.

„Cred că vom avea dovezi puternice privind viaţa în afara Pământului în următorul deceniu şi dovezi definitive în următorii 10-30 de ani. Ştim unde să căutam, cum să căutăm şi în majoritatea cazurilor avem tehnologia necesară şi modalităţile de a o implementa", a afirmat Ellen Stofan.

Specialistul NASA a adăugat că o astfel de descoperire nu se va produce la mare depărtare, ci poate chiar în sistemul nostru solar.

„Cînd vorbim de căutarea de forme de viaţă pe Marte, pe Europa sau pe alte luni din Sistemul Solar, nu vorbim despre omuleţi verzi, ci despre forme microscopice de viaţă. Sunt convinsă că pe parcursul vieţii noastre vom înţelege că există viaţă şi în alte forme din sistemul nostru solar şi implicaţiile acestui lucru asupra vieţii pe Terra. Suntem foarte aproape de a găsi răspunsul la întrebarea care ne bântuie de milenii: „Suntem singuri?", a mai spus Ellen Stofan.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

NASA , extraterestri , Univers

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
5039 locuitori

Ruseştii Noi este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ruseştii Noi și Ruseştii Vechi. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5039 de oameni. Satul Ruseştii Noi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.