07 august 2015, 16:07 Caleidoscop views 9060
NASA a fotografiat partea întunecată a Lunii (Video)
07 august 2015, 16:07 Caleidoscop views 9060

NASA a fotografiat partea întunecată a Lunii (Video)

Un satelit NASA a surprins de la milioane de kilometri distanţă partea întunecată a Lunii, luminată de razele Soarelui, scrie descopera.ro.

Imaginile realizate pe 16 iulie arată mişcarea Lunii peste Oceanul Pacific, către America de Nord. Acestea dezvăluie un crater şi o câmpie vastă de pe Lună, numită Marea Moscovei.

Instrumentele de pe Pământ nu permit observarea părţii întunecate a Lunii deoarece mişcarea satelitului este în strânsă legătură cu mişcarea Pământului, mai exact, perioada sa orbitală este aceiaşi cu cea a rotaţiei în jurul propriei axe.

Primele imagini cu partea întunecată a Lunii au fost realizate în 1959, într-o misiune a sovieticilor.

„Este surprinzător cât de luminoasă este Terra pe lângă Lună. Planeta noastră este un obiect cu adevărat genial în spaţiul cosmic, în comparaţie cu suprafaţa Lunii", a comentat Adam Szabo, cercetător NASA.

Sursa: jurnal.md

Cuvinte cheie:

NASA , luna , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1861
Populația:
38 locuitori

Leordoaia este un sat din cadrul comunei Hîrceşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Leordoaia a fost menționat documentar în anul 1861.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.