22 octombrie 2015, 17:20 Caleidoscop views 5728
Lenin s-a transformat în Darth Vader (Foto)
22 octombrie 2015, 17:20 Caleidoscop views 5728

Lenin s-a transformat în Darth Vader (Foto)

Primul monument pe Terra, dedicat comandantului suprem al Imperiului Galactic, Darth Vader, a apărut în oraşul ucrainean Odesa.

Potrivit publicaţiei "Dumskaia", statuia renumitului reprezentant al forţei întunecate se află pe teritoriul uzinei "Pressmaş" şi a fost creată de un cunoscut sculptor odesit.

E interesant de remarcat că Darth Vader a fost transformat din statuia lui Lenin, care se afla pe teritoriul uzinei şi urma să fie demontată, în conformitate cu noua legislaţie ucraineană privind "decomunizarea" - renunţarea la simbolurile comuniste şi sovietice. Astfel monumentul nu va fi demolat.

"Metamorfoza lui Lenin" în popularul personaj din trilogia "Răzbiul Stelelor" a fost efectuată la solicitarea angajaţilor de la companiile cu sediul în clădirea uzinei, care au fost susţinuţi de locuitorii din vecinătate.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

monument , Odesa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.