28 octombrie 2015, 11:36 Caleidoscop views 9005
Pentru prima data! Vinul Moldovei a fost „digitalizat” în Bulgaria (Foto)
28 octombrie 2015, 11:36 Caleidoscop views 9005

Pentru prima data! Vinul Moldovei a fost „digitalizat” în Bulgaria (Foto)

În perioada 22-24 octombrie Vinul Moldovei a fost reprezentat pentru prima dată la Digital Wine Communications Conference 2015 (DWCC), ediția a VIII-a, desfășurată la Plovdiv, Bulgaria. Participarea Republicii Moldova a fost asigurată de către Oficiul Național al Viei și Vinului.

Conferința DWCC, organizată de compania Vrazon, este singurul eveniment internațional dedicat convergenței dintre cultura vinului și mediul web, care întrunește peste 300 de profesioniști din comunitatea globală a vinificației și experți în comunicarea online, oferindu-le o platformă pentru a aborda oportunitățile actuale de colaborare.

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului: „Moldova este o țară cu tradiții milenare în vinificație, pe care, fiind în pas cu timpul, trebuie să le pună în valoare și să le facă cunoscute lumii prin metode moderne. Acest eveniment este o oportunitate inedită pentru ca, prin intermediul cunoscătorilor prezenți, brandul național Vinul Moldovei să ajungă la un public extrem de vast și variat. În plus, aflându-ne aici, devenim parte a unei largi rețele internaționale de comunicare, care promovează schimbul de idei și creșterea standardelor în domeniu, dar, mai ales, cultura vinului, care depășește hotarele naționale, barierele lingvistice și limitele profesionale, devenind accesibilă tuturor."

Programul celor trei zile ale conferinței DWCC a inclus prezentări și comunicări oferite de peste 40 de experți internaționali – vinificatori, somelieri, bloggeri, jurnaliști, scriitori, specialiști în PR, marketing și vânzări – care au abordat subiecte de actualitate pentru domeniu: provocările turismului vitivinicol, echilibrul dintre calitate și marketing, costuri de branding, relația companiilor cu media etc. De asemenea, invitații au avut posibilitatea de a participa la degustări, masterclass-uri, tururi vinicole și numeroase activități de socializare cu colegii din toată lumea.

În data de 24 octombrie, Robert Joseph, expert în vinuri și autor a peste 30 de cărți în domeniu, a moderat un master class cu titlul „Moldova: the next big thing?" (Moldova: următoarea mare descoperire?), dedicat unui public format din 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, profesioniști din mediu vitivinicol. Pentru degustarea din cadrul masterclass-ului și degustarea liberă oferită participanților la eveniment au fost selectate vinuri reprezentative ale brandului național vinicol Vinul Moldovei: Feteasca Neagră („Carpe Diem", 2013), Cuvée Prestige („Cricova", 2012), Feteasca albă (Vinăria din Vale" 2013), Lupi („Gitana", 2011), Pinot Noir („Purcari" 2012), Cabernet Sauvignon („Mimi", 2012), Pinot Grigio („Cimișlia Wineries", 2014), Individo Rara Neagră/Malbec/Syrah („Chateau Vartely", 2014), Cuvee Blanc („Et Cetera", 2012), Negru de Purcari („Purcari", 2012), Sol Negru Merlot („Asconi", 2012), Cabernet Sauvignon („Mezalimpe", 2011).

Robert Joseph, expert în vinuri, scriitor: „Am ales această abordare pentru masterclass în timpul vizitei mele recente în Moldova. Consider că noua generație de vinificatori moldoveni a reușit să revitalizeze calitatea vinurilor tradiționale, dar, în același timp, câștigă noi admiratori pe plan internațional cu vinurile moderne și savuroase, cum ar fi Pinot Noir sau Feteasca. Fiind o ţară cu cele mai extinse plantații de vie în raport cu suprafaţa sa totală, Moldova încă urmează a fi descoperită și îndrăgită de pasionații de vinuri fascinante."

DWCC se desfășoară în fiecare an într-o nouă țară, în regiuni reprezentative pentru cultura vinificației. Astfel, în anul 2014 evenimentul a avut loc la Montreux (Elveția), iar în anul 2013 – la Rioja (Spania). Conferința întrunește în mod tradițional profesioniști din „lumea veche" producătoare de vin – Franța, Spania, Italia, precum și din „lumea nouă" – Australia, Chile, Africa de Sud etc.

Participarea la Digital Wine Communications Conference 2015 este parte a politicilor implementate în vederea promovării brandului național „Vinul Moldovei", în cadrul programului de marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

vin , conferință , Bulgaria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
2712 locuitori

Speia este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 80 km de Chișinău. Populaţia satului Speia alcătuia 2712 oameni în anul 2012. Satul Speia a fost menționat documentar în anul 1711.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.