26 februarie 2016, 10:03 Caleidoscop views 8366
Noua tehnologie NASA ne-ar putea transporta pe Marte în cîteva zile
26 februarie 2016, 10:03 Caleidoscop views 8366

Noua tehnologie NASA ne-ar putea transporta pe Marte în cîteva zile

Un nou proiect al celor de la NASA ar putea reduce în mod considerabil timpul necesar unei călătorii pe Marte.

În prezent, se estimează că o călătorie către Marte ar dura în jur de șase ani de zile. Aceasta este, de fapt, uan dintre principalele probleme cu care se confruntă majoritatea programelor care au în plan trimiterea unei echipaj pe Planeta Roșie. După cum scriu cei de la BGR, însă, agenția spațială din America de Nord vrea să repare această problemă. Într-un videoclip postat recent pe YouTube, un angajat din cadrul acesteia vorbește despre o posibilă soluție, care ar reduce în mod considerabil perioada în care distanța dintre planeta noastră și Marte ar putea fi parcursă.

Este vorba, mai exact, despre un sistem de propulsie bazat pe laser care ar fi capabil să ducă un vehicul de 100 de kilograme pe Marte în doar trei zile. Un echipaj, omenesc, de cealaltă parte, ar urma să fie transportat în nu mai puțin de o lună de zile. Din câte se pare, la baza sistemului de propulsie s-ar afla accelerația electromagnetică, în loc de cea chimică, folosită de rachetele din ziua de astăzi și care constă în arderea combustibilului. Principalul avantaj? Faptul că accelerația electromagnetică elimină nevoia de a avea rezerve mari de combustibil, care cresc greutatea vehiculului.

Philip Lubin, unul dintre cei care se ocupă în prezent de proiect, a declarat că accelerația de acest fel nu este limitată decât de viteza luminii., însă ar presupune folosirea unei surse puternice de lumină pentru accelerarea materiei. Puteți afla mai multe despre aceasta din videoclipul de mai sus.

Sursa: playtech.ro

Cuvinte cheie:

Marte , calatorie , NASA , tehnologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.