08 august 2016, 11:00 Caleidoscop views 5572
Prima ţară care a interzis aplicaţia Pokemon Go
08 august 2016, 11:00 Caleidoscop views 5572

Prima ţară care a interzis aplicaţia Pokemon Go

Autorităţile din Iran au interzis aplicaţia Pokemon Go din cauza unor "raţiuni legate de securitate".

Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Zonelor Virtuale, instituţia oficială din Iran care supraveghează activitatea online. Astfel, Iranul devine prima ţară care interzice Pokemon Go, joc care îi provoacă pe jucători să viziteze locuri din lumea reală pentru a prinde monştri animaţi, scrie mediafax.ro.

În ciuda restricţiilor legate de utilizarea Internetului, iranienii au vorbit pe reţelele de social media despre jocul Pokemon Go. Potrivit unor surse, autorităţile de la Teheran aşteptau să vadă în ce măsură ar fi cooperat creatorii jocului cu aceştia înainte de a lua o decizie de a interzice jocul.

Autorităţile din Indonezia le-au interzis poliţiştilor să joace jocul în timp ce se aflau în misiune, iar un jucător francez a fost arestat luna trecută după ce a ajuns tocmai pe o bază militară încerând să prindă Pokemoni.

Un lider spiritual saudit a emis o fatwa, o interdicţie faţă de aplicaţia de realitate augmentată Pokemon, fatwa fiind emisă în trecut şi pentru jocurile, abţibildurile, desenele animate şi suvenirurile Pokemon. Astfel, interdicţia emisă pentru franciza Pokemon de clericii islamici veche de 15 ani este din nou actuală.

Prin aplicaţia Pokemon, jucătorii pot merge pe jos, în realitate, în propriul cartier, pentru a vâna şi captura personaje de desene animate virtuale, care apar pe ecranele telefoanelor lor inteligente prin scanare, cu ajutorul camerei foto.

Jocul este asemănător unei căutări de comori. După ce utilizatorii descarcă aplicaţia, aceştia folosesc coordonatele geolocaţiei în care se află şi camera foto a telefonului pentru a captura monştrii virtuali care apar în locurile reale din împrejurimi.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

stat , Iran , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
932 locuitori

Măgurele este un sat şi comună din raionul Ungheni. Măgurele este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 932 de oameni. Satul Măgurele a fost menționat documentar în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.