25 august 2016, 10:35 Caleidoscop views 6491
Mănăstirea Saharna: Trimite online un pomelnic (Foto)
25 august 2016, 10:35 Caleidoscop views 6491

Mănăstirea Saharna: Trimite online un pomelnic (Foto)

Bisericile din Moldova încep să se digitalizeze, astfel Mănăstirea Saharna are un serviciu prin care enoriașii pot trimite online un pomelnic.

„În fiecare moment al vieţii noastre, dar mai ales în clipele de grea încercare, fiecare dintre noi avem nevoie de ajutorul Prea Milostivului Dumnezeu, dar acest ajutor îl putem primi numai dacă îl cerem prin rugăciune. În acest sens este foarte importantă atît rugăciunea noastră personală, cît şi a celor care şi-au închinat întreaga viaţă slujirii lui Dumnezeu – preoţii şi călugării – care prin apropierea lor permanentă de Dumnezeu pot fi mijlocitori pentru toţi creştinii în faţa Divinităţii. Modalitatea tradiţională de a cere rugăciunile preoţilor este alcătuirea unui pomelnic care cuprinde NUMELE DEPLIN DE BOTEZ ( ex. Ionut, Lisaveta, Marioara, Cristinel – nu este corect, Ioan, Elizaveta, Maria, Hristian – este corect ) ale celor pentru care doriți să fie înălţate rugăciuni înaintea lui Dumnezeu, fie ei vii sau adormiţi, rude, prieteni şi chiar duşmani.

Acest serviciu de trimitere mesaje-pomelnice prin intermediul site-ului Mănăstirii Saharna a fost creat special pentru acele persoane, care, din anumite motive, nu pot ajunge pentru a înmâna personal preotului pomelnicele de pomenit la Sfintele Rugăciuni. Un alt motiv este acela că mesajul-pomelnic ajunge la manastire instantaneu şi astfel poate fi pomenit mai repede decât atunci cînd este trimis prin scrisoare.

Donaţiile Dvs. care însoţesc aceste pomelnice nu sunt obligătoare sau taxate, însă sunt bineprimite, oricare sumă ar fi" spune site-ul oficial al Mănăstirii.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

manastire , online , servicii , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
21 locuitori

Chersac este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 43 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 21 de oameni. Satul Chersac a fost menționat documentar în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.