26 august 2016, 14:15 Caleidoscop views 5127
Mitropolitul Gavriil Bănulescu – Bodoni va fi trecut în rîndul sfinților
26 august 2016, 14:15 Caleidoscop views 5127

Mitropolitul Gavriil Bănulescu – Bodoni va fi trecut în rîndul sfinților

La data de 3 septembrie 2016, Mitropolitul Gavriil Bănulescu – Bodoni, va fi trecut în rîndul sfinților. Slujba de canonizare se va citi la Mănăstirea Căpriana, locul de veșnică odihnă a Mitropolitului.

La data de 25 august, a avut loc deshumarea moaștelor iar ulterior, osemintele au fost puse într-o raclă şi duse în biserică.

Procesul de deshumare a durat mai bine de trei ore, timp în care ierarhii, preoții și credincioșii s-au rugat în preajma mormîntului.

Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni s-a născut în anul 1746 în oraşul transilvănean Bistriţa, din părinţii Grigorie şi Anastasia Bănulescu-Bodoni. La botez primeşte numele de Grigorie. Părinţii lui n-au fost oameni bogaţi, ei erau numiţi răzeşi – nobili săraci, dar erau foarte evlavioşi.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Mitropolit , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1621
Populația:
2120 locuitori

Mereşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mereșeni și Sărata-Mereșeni. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Hîncești și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2120 de locuitori. Satul Mereșeni a fost menționat documentar în anul 1621.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.