01 septembrie 2016, 17:00 Caleidoscop views 6151
În Moldova va fi deschis un hotel localizat într-o carieră de calcar (Foto)
01 septembrie 2016, 17:00 Caleidoscop views 6151

În Moldova va fi deschis un hotel localizat într-o carieră de calcar (Foto)

O nouă atracție turistică se va deschide curînd în Republica Moldova. Este vorba despre primul hotel subteran din țara noastră, anunță jurnalistul Mircea Mitrofan pe blogul său. Hotelul se construiește în fosta carieră de calcar din Brănești (r. Orhei) care a fost achiziționată de o vinărie și se va numi Complexul turistic din Vinăria Brănești „Epoca de Piatră".

Potrivit bloggerului, complexul va avea spații de cazare, un restaurant, săli de mese, un bar, o sală de spectacole, un centru SPA, galerii subterane pentru promenadă, locuri de odihnă și spații special amenajate pentru păstrarea vinului. Acolo vor putea fi organizate evenimente culturale (spectacole, concerte, etc.) și veți avea posibilitatea să filmați (videoclipuri, reportaje, filme, etc.).

„Am fost în interiorul viitorului hotel și m-am convins de potențialul turistic al zonei. Experiența va fi unică pentru fiecare turist, iar odată intrat acolo n-o să-ți vină să pleci. Va fi o zonă fără rețea și acces la internet, fix ca în epoca de piatră. Turiștii vor avea ocazia să descopere o rețea impresionantă de tuneluri și grote din calcar, frumos amenajate. Acolo va fi un adevărat oraș medieval, un oraș din piatră, ascuns sub pămînt", mai spune Mircea pe blogul său.

Din cauza galeriilor subterane în calcar, coridoarele vor fi slab luminate, ceea ce va oferi vizitatorului o senzație de umbre, povești și legende.

Deocamdată, turiștii nu au acces la acel hotel subteran, însă va fi deschis în viitorul apropiat.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

piatră , hotel

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
1766 locuitori

Ghiliceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cucioaia, Ghiliceni și Cucioaia Nouă. Localitatea se află la distanţa de 16 km de oraşul Teleneşti şi la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1766 de oameni. Satul Ghiliceni a fost menționat documentar în anul 1495 cu denumirea Hrișani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.